Trabzon dahil 12 ilde yapılan FETÖ operasyonunda yeni gelişme

Ordu merkezli Trabzon Dahil 12 ilde yapılan FETÖ operasyonunda hakim karşısına çıkarılan 24 şüpheliden 7'si tutuklandı.

Trabzon dahil 12 ilde yapılan FETÖ operasyonunda yeni gelişme

Ordu merkezli 12 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheliden 7'si tutuklandı. 



Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 12 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

Cumhuriyet savcısınca ifadeleri alınan zanlılar, mahkemeye sevk edildi. Aralarında halen görevde olan polisler ile geçmişte örgütün çeşitli kurumlarında çalışanların da yer aldığı 24 zanlıdan 7'si tutuklandı, 17'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Tutuklanan zanlıların, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edildi. 

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 24 şüpheli için 18 Şubat'ta Ordu, Ankara, Samsun, İstanbul, Sinop, Erzurum, Tokat, Sivas, Trabzon, Giresun, Rize ve Manisa'da eş zamanlı operasyon düzenlenmiş 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. 

Operasyon kapsamında bazı şüphelilerin ise arandığı öğrenildi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler