"Tosuncuk" lakabıyla tanınan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın, dün akşam saatlerinde Türkiye'ye getirildi. Polis tarafından iner inmez gözaltına alınan Aydın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
"NEDEN TESLİM OLDUN?" SORUSUNA YANIT
4 gün gözaltında olacağı belirtilen Aydın'ın ilk ifadesi ortaya çıktı. Aydın'ın ifadesinde "Ailemle sorun yaşadığım için teslim oldum" dediği öğrenildi.
75 BİN YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
30 yaşındaki Mehmet Aydın, 'elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma', 'kooperatif kurarak insanları aldatma', 'suçunu finans etmek için organizasyon kurma', 'taahhüt vererek toplanan varlıkları aklama' ve 'vergi yasanın ihlali' suçlamasıyla aranıyordu. Aydın hakkında 75 bin yıla kadar hapis isteniyor.
TRTHaber
Tüm Yorumlar (8)
Davut
4 yıl önceHırsızlar için en güvenli ülkeye hoşgeldiniz Mehmet Bey :)
Hasan
4 yıl önceParacıklar bitti ve teslim oldu. Yeni inekçik peşinde. Bu işi bu adamın diyorum siz başka deyin yapabileceğini zannedemiyorum
Ak partili
4 yıl önceFetö bu işin de içinde Tosuncuk masumdur :)
BenDeniz
4 yıl önceHer ne kadar da sansürlensek de haber61 sitesini seviyorum! Tosun lakaplı hırsız dolandırıcıya gelince tosuncuğa birileri yol vermişti şimdi aynı kişiler tarafından geri çağrılmıştır. Tabi burada Sedat Peker’in açıklamalarının çok büyük fonksiyonu vardır. Başka ülkeler tarafından yakalanıp sorgulanırsa her şey ortaya çıkar birileri yanabilir yani ülkemde hangi savcılar yargılamak??
Trabzonlu
4 yıl önceSayın tosuncuk yakın zamanda cezaevinden çıkacağını düşünüyorum. Senden tek isteğimiz çiftlik bankı Trabzonda kurmanız. Bizde aradıklarından bir hayli fazla var..
TRABZONLU
4 yıl önceAt gözlüğünü çıkart kral.
Vatandaş
4 yıl önceMaalesef ülkemizde 1 akıllı doğduğunda 10 da enayi doğar...
agasarli
4 yıl öncemikemmel yorum