TGC'den Basın bayramı mesajı

TGC Basın bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

TGC'den Basın bayramı mesajı

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tüm gazetecilerin Basın Bayramı'nın kutlandığı mesajda, "Özgür basın, demokrasimizin olmazsa olmazıdır. Halkın doğru ve eksiksiz haber alması en temel hakkıdır. Kamuoyunu aydınlatmayı kendine hedef olarak seçmiş basın mensupları her kesimin sesi olmayı sürdürmektedirler." ifadeleri yer aldı.

Basın Bayramı olarak kutlanan bugünün, basın mensuplarının ne gibi zorluklarla çalıştıklarının anlaşılması açısından da önemli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Demokrasimizin önemli unsurlarından basın, özgür, tarafsız ve objektif yayıncılığı ile bir ülkenin demokratik gelişimine büyük katkı sağlamaktadır. Ülkemizde meydana gelen olaylarda gerek yerel basınımız, gerekse de yaygın basınımız milli iradenin yanındaki kararlı duruşlarıyla, cesur ve fedakarca kamuoyunu bilgilendirerek basın tarihimizde önemli bir görevi yerine getirmiştir. Doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatırken, önemli ve hassas bir görev ifa etmişlerdir. Halen bu meşakkatli görevi aktif olarak yapmakta olan değerli basın mensupları ile zor şartlar altında büyük bir özveri gösteren, mesleğe büyük emek vermelerine rağmen bugün şu veya bu sebeple işsiz kalan birçok meslektaşımızın olması bizi derinden üzmektedir. Basın bayramı güzel birlikteliğe vesile olurken, bu güzide camiada oluşan olumsuzlukları da üzüntümüze ilave yapmak durumundayız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem