Tekne faciaları göçmenleri karayoluna yönlendirdi

Avrupa'ya umut yolculuğunun kilit noktalarından Edirne'ye kaçak göçmen akını devam ediyor. İstanbul'dan Edirne'ye gelmek isteyen Suriyeliler, jandarma ekipleri tarafından oturma izni aldıkları illere geri gönderiliyor.Türkiye'nin en batısında bulunan ve Y

Tekne faciaları göçmenleri karayoluna yönlendirdi

Avrupa'ya umut yolculuğunun kilit noktalarından Edirne'ye kaçak göçmen akını devam ediyor. İstanbul'dan Edirne'ye gelmek isteyen Suriyeliler, jandarma ekipleri tarafından oturma izni aldıkları illere geri gönderiliyor.

Türkiye'nin en batısında bulunan ve Yunanistan ile Bulgaristan ülkelerine sınırları bulunan Edirne, kaçak göçmenlerin Avrupa hayallerinde kilit şehir olmaya devam ediyor. Ege ve Marmara Denizleri'nden yapılan tehlikeli deniz yolculuklarının facialarla sonuçlanmasının ardından kaçak göçmenler tekrar karayoluna yönelmeye başladı. Bu nedenle denizden gitmek istemeyen kaçak göçmenlerin çoğunluğu Türkiye'nin Avrupa'ya komşu ili Edirne'ye geliyor. Yıl içerisinde Edirne'ye gelen binlerce kaçak, güvenlik güçleri tarafından yakalanıyor. Yakalanan kaçakların umut yolculuğu hayali sınırda son bulurken bazıları ise komşu ülkelere geçmeyi başarıyor.

9 AYDA 11 BİN KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Ocak ayından bu yana yapılan kontrollerde çoğunluğunu Suriyeli göçmenlerin oluşturduğu 11 bin kaçak göçmen yakalandığı belirtilirken, Türkiye'ye yasa dışı yollardan giriş yapan kaçaklar ile Edirne'de oturma izni olmayan kaçakların şehre girişine izin verilmiyor. Özellikle oturma izni olmayan Suriyeli kaçak göçmenlerin şehre girişinin engellemesi amacıyla Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sorumluluk alanlarında ve otoyollarda 24 saat denetimlerini sürdürüyor. Edirne'ye giriş yapacak araçlar durdurularak arama yapılıyor. Gece saatlerinde TEM otoyolu ve gişelerde yapılan uygulamalarda ise çok sayıda kaçak göçmen yakalanırken, Edirne'de ikamet izni bulunmayan Suriyeli kaçaklar ikamet izni aldıkları illere geri gönderiliyor.

JANDARMA ORGANİZATÖRLERE GÖZ AÇTIRMIYOR

Pasaport ve oturma izni olmayan kaçaklar, Edirne Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı Geri Gönderme Merkezi'ne gönderilirken, Edirne İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerce 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle yapılan operasyonlarda, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmak isteyen kaçak göçmenlere organizatörlük yaptığı tespit edilen 94 şüpheli şahsın 40'ının tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler