Tekin Atay: "Birileri kirlilik yaratıyor"

Haftasonu yapılan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti kongresinde en çok oyu (93 oy )Tekin Atay başkanlıındaki listenin  almasına rağmen çizikler ve istifalar nedeniyle Başkanlık koltuğuna (88 Oy) Yusuf Turgut'un oturması tartışmaları da beraberinde  getirdi.  

Tekin Atay: "Birileri kirlilik yaratıyor"
Haftasonu yapılan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti kongresinde en çok oyu (93 oy )Tekin Atay başkanlıındaki listenin  almasına rağmen çizikler ve istifalar nedeniyle Başkanlık koltuğuna (88 Oy) Yusuf Turgut'un oturması tartışmaları da beraberinde  getirdi.
 
Atay bugün Zorlu Grand otelde  düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.  Atay seçim sürecinin devam ettiğini belirterek, "Kendi gazetem de dâhil olmak üzere hiçbir medya kuruluşuna açıklama yapmadım. Ama şunu gördüm ki bizim dışımızda birileri yazdıkları yazılar ve yorumlarla bu sürece dair bilgi kirliliği yaratıyor. O süreci bütün yaşananları  açıklamak için buradayım" dedi.
 
Tekin Atay açıklamalarını şöyle sürdürdü;
 
"Çok iyi bir saha çalışması yaptık. İnsanlarla birebir görüşmeler yaparak desteklerini istedik ve genel kurul huzuruna çıktık. Çok olgun bir kongre yaşadık ama burada kongrenin sonucu ve kongre sonucunda seçimi kazanmış olmamıza rağmen yapılan bir takım entrikalar maalesef bu olgunluğa gölge düşürdü. Camiaya gölge düşürdü. Bunun sorumlusu ben değilim, seçim sonucuna etki etmek için her türlü ayak oyunu yapan ve hak gaspına neden olanlardır. Bunu yapanların içinde eski cemiyet başkanlarımızın yer alması daha üzüntü verici. Sandık sonuçları ilk açıldığında 93 oyla en fazla oyu alarak seçimi kazandık. 
 
Fakat diğer aday meslektaşım  Yusuf Turgut'un listesindeki arkadaşlar listeyi deldiler. Bizim listeden 5 diğer listeden de 4 kişi ile yönetim oluşacaktı. Fakat bir yanlışlık yapılmaması için yeniden oyların sayılmasına karar verdik ve cemiyette bunu gerçekleştirdik. Ardından Yönetim kurulu listemizde seçilen Nedim Mollaveisoğlu abimizin istifa dilekçesi geldi. Bu bir operasyondur. Kongre salonuna sabah gittiğimizde birileri gerek telefonla gerekse salonda bazı isimleri listemizden çıkarmaya zorladılar. Meslek çınarımız Hikmet Aksoy'a bile senin bu listede ne işin var diyenleri ayıplıyorum. Birçok insana gerek telefonla gerekse yüz yüze görüşerek çık diye baskı yaptılar. Bu isimlerden birisi de Nedim Mollaveisoğlu'dur.
 
Kendisini aradım. Baskılara boyun eğme dedim. Kendisi ile görüştüm. Bu ayıptır dedim. Seni abi olarak yanımıza aldık, baskılara boyun eğme dedim. Orada istifa etmedi. Seçim sonucunda bir şey duydum. Birileri nedim abiyi işten çıkarma ile tehdit ediyormuş. Ben de boyun eğme bizim gazetede işin hazır dedim Nedim Abi'ye. Seçim sonrası gelen istifa dilekçesini açıkçası yadırgamadım. Miraç Özağcı kendisi ve  Nedim Mollaveisoğlu'nun yönetimde olmadığına dair divana bir dilekçe verdi. Nedim Mollaveisoğlu'nun istifa dilekçesinde kendisi el yazısı yoktur.
 
Birileri tarafından yazılmış ve kendisine imzalatılmıştır. Nedim abi seçildiği yönetim kurulundan istifa edecek ve yedekten gelenler devam edecek diye istifa etmiştir. Divan Başkanı İhsan Öksüz'ün asla ve asla dürüstlüğünden şüphem olmaz. Ona bu dilekçenin divan başkanlığınca değil yönetimce değerlendirilmesi gerektiğini söyledim. " Seçildiğimi öğrendiğim yönetim kurulu listesinden istifa ediyorum demiş Nedim abi dilekçesinde. Ama seçilmeden divan istifasını kabul etmiş nasıl olmuşsa.
 
Burada amaç 5-4 üstünlüğü kabul etmekti. Namusum ve şerefim üzerine yenim ederim ki sandığın iradesi ile yönetimde 5-4 geride olsaydık bunu kabul eder ve yönetimde çalışırdım. Ama bu yapılanı kabul etmem mümkün değildir. Seçim sonucunda Yusuf abi Hikmet Aksoy'un başkanlığında bir genel kurul kararı alalım demiş. Sonra arkadaşlarının baskısı ile bunu ortadan kaldırmışlar. Sonra ben tamam bunu yapalım dedim. Kazandığım bir seçimden feragat ettim. Bütün kurullarda benim listem kazanmış. Bana dönüşümlü başkanlık önerdiler.
 
Önce bir başkanlık istiyorum da demedim. Önemli olan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ise bir kere daha sandığa gidelim dedim. Bu süreçte süreci zehirleyenler oldu.  Kendi çatışmalarını göstermek isteyenler bu camia içerisinde çatışma ortamı yarattı. Bu cemiyet hepimizin. Kim seçilirse seçilsin bir ve beraber olmak zorundayız. Bize oy veren insanlar bu güven ve samimiyetle bize destek verdi. Sayın Yusuf Turgut başkanlıkta ısrarcı oldu. En fazla oy almış ve listesi seçilmiş bir insan olarak oradan istifa etmem. İnsanlar beni istifa edeyim diye seçmediler. Siz buyurun tüzüğün gerektirdiğini yapın ama bu vicdana uygun ve etik değildir. Arkadaşlarımız Yusuf Turgut'a başkan seçti ve görevlendirmeyi yaptılar. Ben de süreci kararlılıkla takip edeceğimi söyledim. Şöyle bir algı yaratılmak isteniyor.
 
Listesi delinmesine rağmen Tekin Atay yenilgiyi kabul etmiyor. Normal koşullarla ben listeme girmiş insanları dışlamam. Kısacası sandıkta kazandığımız seçimi masada kaybeder duruma düştük. Hukuk ve itibar yönü var. Biz bunu devam ettireceğiz. Cemiyet tarihinde mahkemeye giden olmadı dediler. Cemiyet tarihinde böyle bir hadise ile de karşılaşmadık. Burada bir hak gaspı var. Cemiyetimizi mahkemeye düşürmeyelim. Buyurun yeniden seçim yapalım diyorum onu da kabul etmiyorlar.
 
Ben hakkımı ve bana destek verenlerin hakkını nerede arayacağım. Bunu söyleyin bana? Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum ve gelin mahkemeye gitmeyelim. Eğer gerçekten samimi ve cemiyetin önünü açmaksa niyetiniz Sayın Turgut ve arkadaşlarına çağrıda bulunuyorum. Bugün olağanüstü genel kurul kararı alın ve sandığa gidelim. En azından sandık doğru kararı versin. Belki ben 10 oy bile almayacağım. Bu çağrımın karşılık bulmasını bekliyorum. Kimse meşruiyeti tartışılan yönetimi meşru hale getirmeye çalışmasın. Gelsinler sandığa gidelim. Bu entrikayı, bu hak gaspı yapanlar gelsin bu seçimde hep birlikte karşıma çıksınlar. Ben bu kadar iddialıyım. 
 
Trabzonspor'un 2010-2011 şampiyonluğu şike ile çalındı ve öyle yaptılar böyle yaptılar ve kendilerini akladılar. Ama biz o şikeyi kabullendik mi. O şikeye karşı canını dişine takan arkadaşlarımız şimdi kendi içlerinde yapılan şikeyi hoş görmeye çalışıyorlar. Vicdani ve ahlaki düşünmeden başka hesaplar yüzünden hakkımızı savunduğumuz için bizim hakkımızda kara propaganda süreci başlattılar. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bu sürecin cemiyeti yıpratmasını da asla istemem. Sanki onlar seçim istemiş de biz istememişiz gibi algı yaratmaya çalışıyorlar. Gelsinler seçime gidelim.
 
Ben buradan açıklıyorum. Bu süreç meslektaşlarımız arasında ayrıştırmaya sebep oldu. 18 yıl önce bizi cemiyete üye yapmadıklarında da böyle bir hareket başlattık. O gün 40 kişiydik bir dernek kurabilirdik ama bölünmeden taraf olmadık. Bugün de diyorum ki Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin bölünmesi şu kumpaslardan sonra meşru bir bölünme yolu kazanmışken, son çağrım gelin kongreye gidelim. Bölünmeyelim diyorum. Son çağrım budur. Benim Yusuf abi olan yarışıma kimsenin karışmamasını istedim. Bu yarışı biz verelim, kimse karışmasın. Herkese danışırım ama kimsenin askeri olmam. Danışmak başka bir şey, birilerinin askeri şövalyesi olmak başka bir şey. Bu camiada kendilerini duayen olarak meslek büyüğü olarak görenlerden bir şey rica ediyorum; bu süreci daha kaotik ortama çevirmeyin.
 
Hiç kimse cemiyet seçim sonuçları üzerinden kendi hesaplarını görmeye çalışmasın. Bunu herkese söylüyorum. Hiç kimseyi ayırt etmeden. Meslek büyüğü olarak geçinenlerin fark edemediği bir şey var. Öldükleri zaman mezarları başında ve dışarıda kendilerini iyi olarak yad etmeyecek bir nesil yetiştiriyorlar. Benim sandıkta kazandığım seçimi masa başında benim elimden alıyorlar. Bunu herkes görüyor. İmza toplamaya kalksak 2 gün sürer. Karşıdaki arkadaşlarımız gidebildikleri kadar başkanlık yapmak istiyorlar. Kusura bakmasınlar da ben de kazandığım seçimde kaybetmem için verilen uğraşlar karşısında mücadele etmeyeyim mi? Bu benim için düne kadar bir yarıştı. Ama şimdi benim için bir hak mücadelesidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem