Taziye evinde yakalandı.

Konya'da ve Antalya'nın Akseki ilçesinde 12 yıl önce işlenen 3 cinayetin 2'sini gerçekleştirdiği diğerini de azmettirdiği gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bulunan ve 1 yıldır aranan "Altın Diş" lakaplı Derviş Ta

Taziye evinde yakalandı.

Konya'da ve Antalya'nın Akseki ilçesinde 12 yıl önce işlenen 3 cinayetin 2'sini gerçekleştirdiği diğerini de azmettirdiği gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bulunan ve 1 yıldır aranan "Altın Diş" lakaplı Derviş Tangüç, öldürülen yeğeni için taziyeye gelince yakalandı.

Konya'da 2003 yılının Aralık ayında "Pehlivan Dayı" lakaplı Mustafa Durna (65) ile 2004 yılı Mart ayında yine başka bir örgütün lideri olduğu iddia edilen Hüsamettin Bedercan ve Antalya'nın Akseki ilçesinde de Suat Şaran'ın öldürülmesi olaylarına karıştığı gerekçesiyle aranan farklı bir çetenin lider yardımcılığını yapan "Altın Diş" lakaplı Derviş Tangüç (50) Konya'da geçtiğimiz ay bir eğlence mekanı önünde öldürülen yeğeninin evine taziye için geldiği sırada polisle yaşanan kovalamaca sonrası yakalandı.

ÜÇ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI VAR

Derviş Tangüç, Konya'da 2004 yılında farklı çetelerin hesaplaşması sonucunda işlenen cinayetlerle doğrudan ilgisi olduğu gerekçesiyle yakalanarak cezaevine gönderilmişti. O dönemde yargılamanın uzaması ve uzun tutukluluk süresi nedeniyle tahliye olan Tangüç, hakkında daha sonra yeniden yapılan yargılama sonunda 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası çıktı. Yaklaşık 1 yıl önce cezanın Yargıtay tarafından onaylanmasının ardından Asayiş Şube İnfaz Büro Amirliği sanığı yakalamak için harekete geçti.

ANTALYA'DA LÜKS BİR VİLLADA SAKLANMIŞ

Hapis cezası kesinleşen Derviş Tangüç'ü yakalamak için İnfaz Büro bünyesinde kurulan özel ekip her yerde şahsı aramaya başladı. Antalya'nın Akseki ilçesinde lüks bir villa alarak burada yaşamaya başladığı öğrenilen Tangüç, yaklaşık 1 yıl burada saklandıktan sonra Konya'da yeğeni Rüstem Sucu'nun (35) öldürüldüğü haberini aldı. Geçtiğimiz ay arkadaşlarıyla birlikte bir gece kulübüne eğlenmeye gelen Rüstem Sucu, sigara içmek için dışarı çıktığı esnada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahla vurularak öldürüldü. Derviş Tangüç, bunun üzerine yeğeninin evine taziye ziyaretine geldi. Sanığın Konya'ya geleceği bilgisini alan poliste harekete geçti. Şehir merkezine geldiğinde yeri tespit edilen şahıs, polisi fark ederek otomobiliyle kaçmaya başladı. Şahsın Seydişehir ilçesine doğru kaçması üzerine ilçe trafik ekiplerinden yardım istendi. Derviş Tangüç, bir süre yaşanan kovalamaca sonrası trafik ekipleri tarafından yakalandı.

Poliste, "Suç işlemek amacıyla örgüt lider yardımcılığı yapma, kasten adam öldürme, silahla tehdit" gibi çok sayıda suç kaydı bulunan Derviş Tangüç, Asayiş Şubedeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken rahat tavırlar sergilemesi gözlerden kaçmadı. Sanık çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem