Taşkınlık Yapan Taraftarlara Soruşturma

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 1. Amatör Küme 4. Grupta Doğugücüspor ile Erdemlispor arasında oynanan müsabakanın ardından çıkan olaylara karıştıkları tespit edilen taraftarlar hakkında savcılık talimatı ile yasal işlem yapılırken, bu taraftarların 1 yıl süre

Taşkınlık Yapan Taraftarlara Soruşturma

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 1. Amatör Küme 4. Grupta Doğugücüspor ile Erdemlispor arasında oynanan müsabakanın ardından çıkan olaylara karıştıkları tespit edilen taraftarlar hakkında savcılık talimatı ile yasal işlem yapılırken, bu taraftarların 1 yıl süre ile futbol müsabakalarından men edilmesine karar verildi.

8 Kasım 2015 tarihinde Sanayi Amatör Spor Kompleksinde İnegöl Doğugücü ile Erdemlispor arasında oynanan lig maçının ardından gerginlik yaşanmış, soyunma odalarının bulunduğu bölümde yaşanan olaylarda bir futbolcu ile bir polis memuru yaralanmıştı. Savcılık talimatı ile olaylara karıştıkları tespit edilen taraftarlar hakkında yasal işlem başlatıldı.

Yapılan açıklamada, "Doğugücü-Erdemlispor müsabakasının, Erdemlispor'un 2-1 galibiyetiyle sonuçlanması neticesinde, bazı Doğugücü taraftarının tel örgülerin üzerinden atlamak suretiyle futbolculara ve hakeme yönelik saldırı olayı ile alakalı olarak, İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan araştırma, inceleme ve çalışmalar neticesinde bahse konu eylemi gerçekleştiren S.K., Ş.A., D.Y., M.E. ve A.T. isimli şahıslar yakalanmıştır. Sportmenliğe aykırı tutum ve davranışlar sergileyerek taşkınlık çıkaran ve ilçemizin kamuoyu nezdinde olumsuz bir şekilde anlatılmasına sebebiyet veren söz konusu şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı gereği "kasten yaralama ve sporda şiddetin önlenmesine dair kanuna muhalefet'ten yasal işlem yapılmış ve adli mercilere intikal ettirilmiştir" denildi.

Açıklamada, ilgili şahısların 1 yıl süre ile futbol müsabakalarından men edilmesine karar verildiği de bildirildi.

Taşkınlık Yapan Taraftarlara Soruşturma

Taşkınlık Yapan Taraftarlara Soruşturma

Taşkınlık Yapan Taraftarlara Soruşturma

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem