Taşeron işçilere kadro müjdesi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ak Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalardan biri de milyonlarca kişinin beklediği taşeron işçilere kadro müjdesiydi.   Başbakan Ahmet Davutoğlu taşeron açıklamasında taşeron işçilerine kadro şartla

Taşeron işçilere kadro müjdesi!
Başbakan Ahmet Davutoğlu Ak Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalardan biri de milyonlarca kişinin beklediği taşeron işçilere kadro müjdesiydi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu taşeron açıklamasında taşeron işçilerine kadro şartları ve belediye taşeron kadroları gibi konulara değindi.
 
Başbakan Davutoğlu taşeron işçilerine kadro açıklaması;
 
* Bugün meclise sevkedilenlerle birlikte son kanun tekliflerini gönderdik. Reformların yüzde 65'ini vaatlerin yüzde 100'ünü gerçekleştirmiş bulunuyoruz.
 
* Asgari ücretten emeklilere vaadettiğimiz zamdan, gençlerimize kredi imkanlarına kadar üç ay içinde yerine getirmiş oluyoruz.
 
*  Son olarak bugün bir müjdemizi vaatler çerçevesinde Bakanlar Kurulu'nda aldığımız kararı açıklamak isteriz. Bugün kamuoyunda taşeron işçiler olarak bilinen kardeşlerimizle ilgili müjdeyi paylaşacağım.
 
* Bildiğiniz gibi asıl işlerde çalışanları seçim vaadi olarak kamuya alacağımızı vurgulamıştık. Bu sözümüzü yerine getirecek çalışmaları tamamladık. 
 
* Böylelikle asli asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz. Hayırlı olsun...
 
* Ayrıca bir karar daha aldık. Yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimiz içim müjdeli kararımızı paylaşmak isterim. Yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya almaya karar verdik. 
 
* Dışarda kalan tek bir taşeron işçisi olmayacak. Biz söz verdik mi böyle söz verir, icraat yaptık mı böyle yaparız.
 
* Hem asli işlerde hem de yardımcı işlerde çalışıp emeklilik hakkını elde etmemiş kişileri de kamuya alacağız. Çalışanlarımız özel sözleşmeli olarak almakta oldukları ücretleriyle beraber çalıştıkları yerlerde çalışmaya devam edecekler. 
 
* 1 Kasım'dan önce kamuda alt işveren yanında çalışmış olup halen çalışmaya devam eden kardeşlerimiz bu haktan yararlanacaklar. 
 
* Belediyeler ve özel idarelerde alt işveren yanında çalışanlar ise istihdam edilecektir.
 
TRABZON'DAN TAŞERON AÇIKLAMASI
 
“VERDİĞİMİZ HER SÖZ YERİNE GETİRİLECEK!”

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, ‘Taşeron işçilerin beklediği kadroyla’ alakalı önemli açıklamalar yaptı. Kamuda çalışan 700 bin taşerona adım adım kadro verileceğini açıklayan Başkan Revi, “Kamuda asıl işlerde çalışan taşerona kadro verileceğine dair seçim vaadimiz vardı. Bakanlar Kurulumuzun kararıyla birlikte 1 Kasım 2015 tarihinden önce hem asıl işlerde hem de yardımcı işlerde çalışan taşeron işciler kadroya alınacak. Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun dediği gibi ‘Dışarı tek bir taşeron işçi kalmayacak’ ve emeklilik hakkını elde etmemiş olanları da kamuya alacağız” şeklinde konuştu.

ADİL VE EŞİT BİR ŞEKİLDE OLACAK
 
Söz konusu düzenlemeden yaklaşık 700 bin çalışanın yararlanacağını belirten Başkan Revi, “Kadroya alınacak olan tüm işçiler, diğer işçilere tanınmış olan tüm özlük haklarından yararlanacak” dedi.
 
AK Parti olarak 1 Kasım’dan önce verdikleri vaatleri kısa ve uzun vadeli bir şekilde yerine getirdiklerini hatırlatan Başkan Revi, “Birçok alanda olduğu gibi vatandaşlarımızın çalışma hayatlarına dair vermiş olduğumuz bu vaatleri de söz verdiğimiz süre zarfında yerine getirmenin gururu içerisindeyiz. Taşeron işçilerimizin yüzünü güldüren bu düzenleme de adım adım adil ve eşit bir şekilde uygulanacaktır.” diye konuştu.
 
Revi, Trabzon’un mega projeleri gibi vatandaşın hayatına dokunan projelerin de tek tek yerine getirileceğini özellikle belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem