Tarihi toplantı başladı!

YAŞ toplantısı başladı...

Tarihi toplantı başladı!
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Başbakan Binali Yıldırım  başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Yıldırım başkanlığındaki şura heyeti önce Anıtkabir'i ziyaret etti.  Daha sonra ise toplantı için Çankaya Köşkü'ne geçti. Yüksek Askeri Şura toplantısı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)  darbe girişiminin ardından ilk defa Genelkurmay Başkanlığı Karargahı yerine Çankaya Köşkü'nde yapılıyor. Geçmiş yıllarda karargahtaki "Çakmak Salonu"nda  yapılan "çok gizli" nitelikli toplantı, Çankaya Köşkü'ndeki "Çankaya Salonu"nda  gerçekleştiriliyor. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın ilk kez başkanlık ettiği toplantıda, Fikri  Işık da Milli Savunma Bakanı olarak ilk kez yer aldı. Türk Silahlı  Kuvvetlerindeki terfi ve atamanın ele alındığı şuranın en önemli gündemini ise  Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi oluşturacak. Toplantıda  FETÖ'nün TSK'da yapılanma çalışmaları da ele alınacak.

BİR KORGENERAL DE TOPLANTIDA 

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri  Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent  Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel  Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler,  1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin  Temel, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Ege Ordu Komutanı  Orgeneral Abdullah Recep ve Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele de katılıyor.Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve  Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Türk  Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilenlerin arasında yer alan eski 2. Ordu Komutanı  Orgeneral Adem Huduti'nin yerine atanan Temel, masadaki korgeneral rütbeli tek  isim. Darbe girişimi sırasında rehin alınan ve ardından yaşadığı sağlık  sorunları nedeniyle bir süre GATA'da tedavi gören Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Mendi de toplantıya katılıyor.  Türk Silahlı Kuvvetlerindeki terfi ve atamaların ele alındığı şuranın  en önemli gündemini FETÖ'nün darbe girişimi oluşturacak. Toplantıda Fetullahçı  Terör Örgütü'nün TSK'daki yapılanma çalışmaları da ele alınacak.

ANITKABİR ZİYARETİ İLE BAŞLADI

Şura üyeleri önce Anıtkabir'i ziyaret etti.  Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından Başbakan Yıldırım  şura üyeleriyle birlikte Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektirdi.  YAŞ üyeleri, Aslanlı Yol'dan ilerleyerek Anıtkabir'e çıktı. Bu yıl YAŞ üyesi komutanlarının emir subaylarının anıtkabir ziyaretinde olmaması dikkat çekti. 

TÜRKİYE  15 TEMMUZ GECESİ 2. KURTULUŞ SAVAŞINDAN ZAFERLE ÇIKTI

Daha sonra Başbakan Yıldırım, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.Başbakan Yıldırım, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:
Kurduğun Türkiye Cumhuriyeti'ni daima yüceltip istiklal ruhuna sadık kalarak ülkemizi istikbale emniyet ve güven içinde taşıma azmindeyiz. TSK da demokrasi ve milli iradeye bağlı olarak hizmet etmeye devam edecek. 15 Temmuz gecesi Türkiye, 2. Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkmıştır. Milletimiz iradesini hiçbir vesayet odağına teslim etmeyeceğini göstermiş, ülkesine ve demokrasine sahip çıkmıştır. Milyonlarca insanımız şahadete koşarken istiklal ruhunu koruduğunu bütün dünyaya ilan etmiştir. Devletimize, milletimize kast eden bütün terör örgütlerini bertaraf edeceğimiz muhakkaktır. 2016 YAŞ çalışmalarının ülkemize, milletimize ve TSK'ya hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. Huzurunuzda bir kez daha ifade etmek isterim ki bu millet kıyamete kadar dimdik ayakta kalacaktır. Bu bayrak kanımızın son damlasına kadar göklerde dalgalanacak. Bu ezanlar, selalar semalarımızda sonsuza kadar yankılanacak.Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ruhun şad olsun."

ÇALIŞMALARIN GÜN İÇİNDE BİTMESİ BEKLENİYOR

Daha önceki yıllarda 3 gün süren şura çalışmaları Başbakan Yıldırım'ın  açıklamasına göre bir günde tamamlanacak. Şura kapsamında alınan kararların  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulmasının ardından kamuoyuyla  paylaşılması bekleniyor. 

Öte yandan toplantı dolayısıyla Çankaya Köşkü çevresinde yoğun  güvenlik önlemleri alındı. Bir polis helikopteri Çankaya Köşkü üzerinde uçarken  köşk çevresinde özel harekat polislerine ait zırhlı araçlar bekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler