Tarihi Fotoğraflarla Trabzon sergisi açıldı

Genç, " Tarihi ne kadar güzel ve doğru şekilde öğrenmeliyiz

Tarihi Fotoğraflarla Trabzon sergisi açıldı
 
Ortahisar Belediyesi'nin, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü dolayısıyla düzenlediği 'Fotoğraflarla Eski Zaman Trabzon' isimli sergi Ortahisar Belediyesi Tarih Müzesi'nde açıldı.
 Serginin açılışına Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ile çok sayıda öğrenci katıldı

Serginin açılışını gerçekleştiren Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, " Tarihi ne kadar güzel ve doğru şekilde öğrenirsek geleceğimize dair adımlarımızı da o kadar kuvvetli atarız." dedi.

Trabzon'un Rus işgalinden kurtuluşuna ait çok önemli görüntülerin ve belgelerin müzede sergilendiğini kaydeden Başkan Genç, "Bu şehrin bize nasıl bağımsız bir vatan yurdu olarak emanet edildiğini anlamak için bu müzeyi ziyaret etmek gerekli.Tarihin bize miras olarak bıraktığı bu eserleri muhafaza etmek kadar geleceğin üzerimizde bir emaneti olarak gördüğümüz için bu şehrin kurumsal bir hafızaya kavuşması ve bu hafızanın bizlerden sonra sizlere ve gelecek nesillere doğru devam etmesi için bu müzeyi hazırladık. Tarih şuuru ile yetişebilmesi amacıyla bu müzeyi 7088 tarihi materyal ile donattık.

 İçinde kartpostallar, tarihi vesikalar ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şehrimizi ziyaret ettiği 1937 yılına ait orijinal görüntüler mevcut. Trabzon'un 1916 yılında Ruslar tarafından işgal edilmesiyle ilgili görüntüler var. Bütün bunları geleceğe dönük olarak yapıyoruz.." diye konuştu.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem