Suriyeliler için belli kriterler olacak

Bakan Suriyelilerin vatandaşlığı konusunda açıklamalarda buılundu.

Suriyeliler için belli kriterler olacak
Bakan Eroğlu Suriyelilere Vatandaşlık verilmesi konusunda belli kriterlerin uygulanacağını belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Suriyeli mültecilerin Türkiye vatandaşlığına alınmasıyla ilgili belli kriterlerin olacağını ifade ederek, “Uygun olmayanlar vatandaş olamayacak. Bunun belli bir kriterleri var” dedi.

Bakan Eroğlu, Ramazan bayramı programı kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar’da bazı şehit ailesi ve gazileri evlerinde ziyaret ederek bayramlarını tebrik etti. Ziyaretlerin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu bir gazetecinin, “Suriyeli mültecilere Türkiye vatandaşlığı verilmesi konusunda belirli kriterler olacak mı? Olacaksa bu kriterler nelerdir?” sorusuna yanıt vererek, “Kriterler mutlaka olacak. Özellikle onlar incelenecek. Uygun olmayanlar vatandaş olamayacak. Bunun belli bir kriterleri var. Avrupa erken davrandı. Suriye’de yetişmiş çok insan vardı. Benim de orada çok dostlarım vardı. Su ve çere konusunda uzman insanlar vardı. Avrupa maalesef bunları hemen kaptı yani Avrupa çok uyanık. Hiçbir konuya destek vermiyor. Seçilmiş akademisyen olsun, uzman olsun insanları kabul etti. Netice itibariyle bu da Avrupa’nın uyanıklığıdır. Şimdi 3 milyon Suriyeli kardeşlerimize biz bakıyoruz. Sözde yardım yapacaklardı. Yardım falan şuana kadar gelmedi. Gelir diye düşünüyoruz. Şuana kadar 12-13 milyar lira doğrudan onlara desteğimiz var ama bu bereket. Avrupa böyle daraldığı için sıfıra doğru gidiyor. Türkiye, onların duası ve bereketiyle yüzde 5 büyüyerek dünyada ilk dörde giren bir büyüme oranına sahip. Cenab-ı Allah’ta onların bereketini veriyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem