Süleyman Soylu: "Hep Beraber Bir karar vereceğiz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Atatürk Alanında Halka seslendi.

Süleyman Soylu: "Hep Beraber Bir karar vereceğiz"

Bugün Sabah saatlerinden Trabzon'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Akçaabat'taki programın ardından Atatürk Alanında vatandaşlarla bir araya geldi.

Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

Bu millet daha ne versin. Mu millet daha ne gördün. Bu millet oy verdi. Menderesi, Özal'ı, Erbakanı, Erdoğan'ı başbakan yaptı. Ama dediler ki sizin dediğiniz değil Bizim dediğimiz olacak. Ama millet sandıkta onlara çok büyük cevap verdi. Kimse bu ülkede 15 temmuz akşamı darbe olacağını düşünmedi. Siz Cumhurbaşkanı seçemezsiniz seçtirmeyiz dedikleri günün ertesinde darbe olacaüğını kimse düşünmedi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Yüksekova'ya havaalanını yaparım Türk Bayraüğını da dikerim dediğinde karşı çıkan PKK'lılar gibi hayır diyorlar. Hayır diyenler belli. Yaptıkları yetmedi 15 temmuzu başımıza getirdiler. Sizi rahat bırakmayacağız dediler. Bugün ülkenin Cumhurbaşkanını 28 Şubattan önce hapsse atanlar aynı düşüncedeydiler. Biz onlara hep sansıkla cevap verdik. HDP 7 haziran seçimlerinde biraz oy alınca özerklik ilan edeceğiz dediler. Sonra Cizre'yi Nusaybin'i Özerk ilan ettik dediler. bizler şimdi soruyoruz.Şimdi Özerklik ilan et de görelim. Evlatlarımız mücadel ediyprlar ama milletimizin kararlı bir duruşu var. 

HEP BERABER BİR KARAR VERECEĞİZ

Önümüze liste koydular. 3. havalimanını yaparsanız ülkeyi başınıza geçiririz dediler. Hepsini bu sistemin içinde oldu. 15 Temmuz dahil bütün her şey bu sitemin içinde oldu. hep beraber bir karar veereceğiz. Bize diyorlar ki bu üülkeyi siz yönetemezsiniz. ne yaparsanız yapın sizi yarına esenlikle çıkarmayız diyenlere 16 Nisan'da güçlü bir cevap vereceğiz. Türkiye'yi çekemediler. İstedilerki genç insan kaynağı güçlü bir gelecekortaya koymasın. Bu ülke hep boynu bükük boyunduruk altında kalsın. Bizi sağcı-solcu, Türk -Kürtk diye ayırdılar. Ne zaman ki güçlü bir lide geldi ve dediki Ben sadece Allah'ın önünde eğilirim o zaman işler değişti. 

AK Parti Siyaseti kutuplaştırıyor dediler. 34 puan oyu olan parti 52’ye çıktı. Nasıl çıktı. Şiddetle mi çıktı? Ben AK Parti’nin dışındaydım. Geldiler bizimle ol millete hizmet et dediler. Herkesi kucakladılar. Peki CHP ne yaptı? 24-25 hep böyle. Biz 2023 dedik. Sen 2030 de. AK Parti uçak yaptı ben daha fazlasını yapacağım de. Ama onların böyle bir derdi yok.


BU ÜLKEYİ MİLLET İDARE EDECEK.

Bu parlemento güçsüz olacak diyorlar. Değil. Parlamento tam güçlü olacak. Ben Trabzon’a geldiğimde nefes alıyorum. 24 gündür parlementoya gidemiyorum. Önümde bin tane dosya var. Sabahlara kadar çalışıyoruz. Eski küçük Türkiye değil. Hedefleri çoğalan büyüyen bir Türkiye. Yasamanın, yürütmenin, yargının güçlü olduğu yepyeni bir sistemi ortaya koyacağız. Bu sistem baba ile oğulu birbirine düşürür. Biz yürütmenin yargı denetiminde hareket edeceği. Kimle olur olmaz düşünmeyeceği. 5 yıllık bir ruhsat verecek millet. Parlamentoda olmayacak. Ayak oyunu olacak. Ülkeyi biz idare edecek. Ülkeyi siz değil Bu millet idare edecek.

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

Gençlerden milletvekili olur mu? Avrupa’da nasıl oluyor. Onlar yaşlandıkları için gençleri devlet işlerine dahil etmek istiyorlar. İnsan kaynağını ucuz bulup Türkiye’de sömürecekler. Dünyanın en pahalı arazisi üzerinde oturuyoruz. Arazimizi ucuzlatıp kendileri kullanacaklar. Türkiye eski Türkiye değil. Bu ülkeye Gürciler Abazlar geldiler, sırtımızı dönmedik. Dindaşlarımızı ve soydaşlarımızı Türkiye’ye gönderdiler. 300bin insana kapımızı açtık. O insanlar takların önüne cesaretleri ile mi çıktılar. O cesareti o gönüllere soka Canab-ı Allah’tır. 18-21 yaş onlar yapıyorlar.

KILIÇDAROĞLU SEN KANDİNE AKIL VER

Ey Kılıçdaroğlu FETÖ ile PKK ile kol kola girmişsin Türkiye’ye akıl veriyorsun. Sen önce kendine akıl ver. Biz esnafımızı görmek insanlarımızla birlikte olmak istedik. Baktık ki sözlerimizle de birlikte olalım deidk. Bizim evlatlarımız Lice’de mardin’deler. 8 bin evladımız sadece bir yerde operasyon yapıyor. Bu güne kadar hangi tuzaklarla karşı karşıya kaldık biliyoruz. Kararlıyız. Öyle büyük kararlıyız ki bu coğrafyada bir daha PKK2nını kimse ama kimse söylemeyecek. Biz kendimize bakacağız Fabrikaların yeni havalimanlarının açılmasına bakacağız. Biz dünyanın ilk 10 büyük devletinden biri olacağız.

NEŞELİ MAÇ SEYREDİYORUZ

Trabzon Senin emeğin çoktur. Bu arada neşeli maç seyrediyoruz. Stadımız güzel. Kanuni bulvarımızın biz bölümü açıldı tamamlanma yolunda ilerliyoruz. Trabzon’da projelerimiz ilerliyor. Avni Aker’in yerine de güzel bir park yapacağız. Mağmat boğazımdan Çaykara’ya kadar. Trabzon emrine amadeyiz ve senin hizmetkarınız.

SANDIKLARI PATLATMAYA HAZIR MISIN TRABZON?

Ey Trabzon sizlerden biri olmaktan onu duyduğun güzel insanlar 16 Nisan’da bu güzel memlekette yeniden bir tarih yazmaya, 2023’e 2053’e 2071’e adım atmaya. Artık Adımlarımız geleceğe ilerliyor demeye 16 Nisan’da sandıkları patlatmaya hazır mısın Trabzon? MHP’li kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Memleketimiz milletimiz için çok nemli b ir karar arifesinde koydukları katlılar için teşekkür ediyoruz. FETÖ’de duysun, Mağdurlar, masumlar duysun. 16 Nisan tarihinde yeniden tarih yazmaya sandıkları patlatmaya hazır mısınız?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem