Süleyman Soylu doğu illerinde HDP’yi sandığa gömdü evet oylarını patlattı.

Anayasa Değişikliği için yapılan halk oylamasının en çarpıcı sonuçları Doğu ve Güneydoğu illerinden geldi.

Süleyman Soylu doğu illerinde HDP’yi sandığa gömdü  evet oylarını patlattı.

Haber61/Haber Servisi - 2017 Referandum sonuçları içerisinde en dikkat çekici sonuçlar Doğu ve Güneydoğu’daki illerden geldi. Bakan Süleyman Soylu’nun azmi HDP’yi sandığa gömdü.


2017 Referandum sonuçları içerisinde en dikkat çekici sonuçlar HDP’nin Kasım 2015 seçimlerinde birinci parti olarak çıktığı Doğu ve Güneydoğu’daki Kürt nüfusun yoğun olduğu illerden geldi. 

Seçim sonuçlarında ise HDP ayrıntısı dikkatlerden kaçmadı. HDP'nin bölgede 1 Kasım seçimlerinde aldığı oy oranlarında büyük kayıp yaşadığı görülüyor. AK Parti'nin bölgede aldığı son oy oranını ise arttırdığı görülüyor...

Genel olarak yine ‘Hayır’ oyunun önde çıktığı bölgede, Kasım 2015’te HDP ve AK Parti’nin aldığı oylarla bugünkü referandumda çıkan ‘Evet’ ve ‘Hayır’ oyları kıyaslandığında HDP oyları ile ‘Hayır’ oyları arasında bir denklik görülürken ‘Evet’ oylarının AK Parti’nin aldığı oyları neredeyse katladığı görülüyor. 

Bu bölgelerde gerek CHP, gerekse MHP’nin oy sayılarının çok az olması nedeniyle bu tespitlere etkisi olmadığı rahatlıkla söylenebilir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU'DA 10 İLE 20 PUANLIK ARTIŞ VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü'nde referandum sonuçları ile ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki oy artışına dikkat çekerek, "Verilen her oy değerlidir. Ama özellikle Doğu ve Güneydoğu'da verilen oylar ayrıca önemlidir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 10 ile 20 puanlık artışlar olduğunu görüyoruz. Bu sonuç, yeni bir dönemin müjdecisi" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU’NUN BÜYÜK BAŞARISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da tespitiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu bölgelerde yaptığı başarılı terör operasyonlarının bu puan artışına büyük etkisi olduğu ortaya konmuş oldu.

HDP’nin kalesi denilen illerde Evet oyunun büyük artış yaşanmasıyla Bakan Süleyman Soylu HDP’yi oralarda sandığa gömmüş oldu. Terör ve uyuşturucu tacirlerine yönelik büyük bir kararlılıkla giden Bakan Süleyman Soylu, sandıktan doğu illerinde çıkan evet artışında büyük bir etkisi olduğu böylece ortaya çıktı.

Belediyelere yapılan kayyum atamaları ve sonrasında vatandaşların memnuniyetinin Bakan Soylu tarafından da dillendiriliyordu. Referandum çalışmaları sırasında kayyum atanan belediyelerin verdiği hizmetleri anlatırken Soylu, “İşte bakın!..

Bu sokaklar hizmet görüyor. Projelerle bu illerimizde muhteşem görüntüler kazandırdık. Vatandaşlarımız hizmet gördü. Bakın işte.. Buralar Avrupa sokakları değil benim güzel ülkemin sokaklarıdır” demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem