Süleyman Soylu: "Biz o yolları geçtik"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yomra'da konuştu.

Süleyman Soylu: "Biz o yolları geçtik"

Trabzon’da çeşitli ziyaretlerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yomra ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, "Bugün burada Türkiye’nin gururu Trabzon’un onuru İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile birlikte olmaktan mutluluk duymaktayım. Projelerimiz için sizlere şükranlarımızı arz ediyoruz. Biz yaptığımız çalışmalarla Yomra’da hedefyüzde 85. Sandıkları patlatacak mıyız Yomralılar. Katılıdığınız için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Sözü asıl sahibine ülkemizin her köşesinde gece gündüz bulunan İçişleri bakanımıza vereceğiz. Bugün söz sahibi o. O şahadetlerin artmaması için ülkenin her yerinde olan. Güvenlik güçlerimizle gecesini gündüzüne katan, Vatanın birlik ve beraberliği yaşatmakta olan sayın bakanımıza takdim edeceğiz.16 Nisan devletin bekasının oylanacağı bir önemli sandıktır. Devletin bekasının oylanacağı sandıkta %100'ü bulacağına inanıyorum.” dedi.

Süleyman Soylu:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yomra'da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

Önce milletim diyen Recep Tayyip Erdoğan'dan sizlere selam getirdik. Bu yolun bazı noktaları bizi çok yordu. Bazı noktalarına gidilmez dediler. Tümsekler koydular. Darbeyle bir çok sıkıntı ile karşı karşıya kaldınız. Bir annein iki evledi sağcı ve solcu ise birbirlerine tuzak kurdular. Birgünde 40-50 bin kişi işinden oldu. Bizi terörle terbiye etmeye çalıştılar. Bizi medya patronları ile terbiye etmeye çalıştılar. Bu ülkenin yarınlarını kucaklamak isteyenlere bu ülkenin sahibi siz değilsiniz dediler. istediğiniz adamı seçin biz onu itibarsızlaştırırız dediler. Bu ülkenin başbakanını idam sehpasına getirdiler. Parlementoyu böldüler. Partilerin içini boşalttılar. 15 Temmuz'u kadar bir çok olayı başımıza getirdiler. Siz Cumhurbaşkanı seçemezsiniz, seçtirmeyiz dediler. Gezi olayları oldu. 17-25 Aralığı yaşadık. Ülkenin Başbakan'ına yapmadıkları kalmadı. 6-7 olaylarını çıkardılar.

BİZ OLMADAN KİMSE OYUN KURAMAZ

Bu ülkenin bir bölgesinin sahibi PKK'dır dediler. Ülkemizi istila etmeye çalıştılar. Her 10 yılda bir u ülkenin başına bir felaket getirdiler. Onlara her seçim de siz ders verdiniz. Onlara Parton siz değil Patro milletdir dediniz. Birileri sinsi sinsi planlar yapıyordu. Artık bunların zamanı geçti biz geliyoruz dediler. Biz onlara müsade verecekmişiz. Belediyelerin kepçelerini kamyonlarını araçlarını o çukurları kazmak için kullanacaklar. Çalışanlardan para kesip PKK'ya gönderecekler. bu ülkeye silah olarak kullanacaklar. Sonra bizi halk seçti bizi görevden alamazsınız dediler. Bu ülkenin kalbine hançer saplıyorsan bilesin ki biz dseni görevden alırız. Bunlar özerklik ilan edeceğiz dediler. Ey Yomralılar biz buna kayıtsız mı kalmalıydık. Hadi şimdi özerklik ilan edinde görelim. Tüm dünyaya sesleniyoruz. Bu yurtta ortadoğuda Anadoluda biz olmadan kimseye oyun kurdurtmayız. 

Süleyman Soylu:

DÜNYA AYAĞA KALKTI

Yomralılar önemli bir imtihana giriyoruz. Biz size şükran borçluyuz. Bugün hayır diyenler ilk köprüye hayır dediler, 2. köprüye olmaz dediler, 3. köprüde dekıyameti kopardılar. Amerika, Avrupa, CNN, BBC ayağa kalktı. Biz yaptık. Üstünden herkes geçecek. Bize volgada yaptırmadığınızı bize Süveyş'te yaptırmadığınızı,, Avrasya ile 3. köprü ile yaptık. Bütün örgütlerden istifade edecekelr. Topunuz gelin bu millet ayaktadır. Sadece hayır diyen örgütler mi? Birileri daha var hayır diyen. Cumhurbaşkanımız Yüksekova'ya havalimanı yapacağız dedi. Modern ipekyolunu yeniden inşa edeceğiz. Yüksekova havalimanında yakılan iş makineleri ile her taraftar Türkiye'nin önüne engel koymaya çalıştılar. Tam açılacağı gece bunlar bildiri dağıttılar ev uçakları düşüreceğiz dediler. Millet o bildirileri yıktı. Hayuır diyenler hep bir safta. PKK ve CHP aynı safta. FETÖ aynı safta. Yurt dışındaki örgütlerde aynı safta. Biz atrık o yolları geçtik.

ÖMÜR BOYU BU KOLTUKTA KALAYIM İSTİYOR

Birinci sıçramamızı yaptık. Şimdi ikinci sıçrama ve büyük bir adım zamanıdır. Hiç birimiz 15 Temmuz'da  böyle bir darbe, böyle bir hainlik olabileceğini düşündük mü? Bu sistemle ekonomizi bozdular. Bu sistemle sevdiklerimizi içeri attılar. Kılıçdaroğlu şimdi diyorki buna devam edelim. Sen 3 tane koyun güttünmü de konuşuyorsun. Sen önce yiğit ol. Güneydoğu'ya gidiyorsan türk Bayrağı ile git. Dediki yeni sistemde Cumhurbaşkanı ve Başbakan geçinemeyecekler. Bunun gali,ba yine kafası güzel oldu. ne istiyor biliyor musunuz? Ömür boyu bu koltukta kalayım istiyor.

ÖNEMLİ BİR ZAMAN DİLİMİNDEYİZ

Önemli bir zaman dilimindeyiz. Önemli bir karar vereceğiz. Bizi mahçup etmediniz. Buradan sizlee bize kuvvet verin sizleri mahçup etmeyeceğiz dedim. Sözümüzün altında kaldık mı? Gece gündüz çalışıyoruz. Hiç merak etmeyin memleketimizin her köşesinde varız. bizi güçlü gönderdiniz. Hizmetlerle gelmeye çalışııyoruz. Biz bugün Allah şahit bir el sallayıp gidelim hasbihal edelim dedik ama olamdı. şimdi benim Ankara'da olmam lazımdı. Siz kuvvet veriyorsunuz alnımızı dik tutuyorsunuz. 16 Nisan'da yeniden tarih yazmaya hazır mısınız?

Süleyman Soylu:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler