S&P Türkiye’yi ’kırılgan’ ilan etti

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'yi kırılgan ülkeler arasında belirledi.Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) gelişmekte olan ülkelerin karlı karşıya kaldığı olumsuz küresel trendler ile ilgili değerlendirmesinde ülkelerin

S&P Türkiye’yi ’kırılgan’ ilan etti

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'yi kırılgan ülkeler arasında belirledi.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) gelişmekte olan ülkelerin karlı karşıya kaldığı olumsuz küresel trendler ile ilgili değerlendirmesinde ülkelerin piyasalarını etkileyebilecek üç önemli risk tespit edildiğini belirtti. Bu riskleri de şöyle sıraladı:

"ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yükseltmesi sonucunda küresel likiditede bir düşüş yaşanması, sermayenin gelişmekte olan piyasalardan gelişmiş ekonomilere hızlandırılmış şekilde yönlendirilmesine yol açabilir. Bu durum ise "Fed Riski" olarak adlandırılmaktadır. Son yıllarda bankacılık sisteminde ve varlık fiyatlarındaki gelişen aşırı yurtiçi kredi çözülmesi ise "Borç Seviyelerinin Düşme Riski" diye adlandırılmaktadır. Çin'deki ekonomik büyümede belirgin bir yavaşlamanın yaşanması dünya çapındaki ticaret ortaklarına zarar verebilir. Bu durum da "Çin Riski" olarak adlandırılmaktadır. Standard & Poor's, 22 gelişmekte olan ülke piyasasını araştırarak, bu ülkelerin her bir riskten etkilenme durumunu değerlendirmiştir. Raporda ayrıca, bu üç riskin bir araya gelmesi durumunda en az ve en çok etkilenebilecek gelişmekte olan ülke piyasalarına da yer verilmiştir".

Rapora göre, Venezuela, Arjantin, Türkiye, Kolombiya ve Peru, küresel likidite, borç seviyelerinin düşme riski ve Çin ekonomisinin yavaşlamasının içeren toplam etkiden en çok etkilenebilecek ülkeler arasında yer alıyor. Meksika, Polonya ve Filipinler ise en az risk görülen ülkeler arasında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem