Son dakika haber: Boğaziçi köprüsünün adı artık...

Başbakan Binali Yıldırım köprünün adının değiştiğini duyurdu

Son dakika haber: Boğaziçi köprüsünün adı artık...
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, saat 19.05'te başlayan ve basına kapalı gerçekleştirilen toplantı yaklaşık olarak 3,5 saat sürdü.

Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde Ak Parti Genel Başkanı  ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel  Başkanı Devlet Bahçeli ile 2 saat 40 dakika süren bir görüşme gerçekleştirmişti.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaptı

İŞTE YILDIRIM'IN KONUŞMASINDAN ÖNEMLİ SATIRBAŞLARI:

"Kısa vadade sistemin doğurduğu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için küçük ölçekli bir anayasa çalışması yapmak için birlikte çalışma yapacağız, Yeni anayasa için başlatılan süreci devam ettirme kararı almış bulunuyoruz.

Toplantıda 20 Temmiz'daki OHAL kararı ile ilgili uygulamaları göden geçirdik. Uygulamada herhangi bir sorun ortaya çıkmadı. Vatandaşlarımız akşamları da demokrasi nöbetlerini tutmaya devam ediyor. Memnuniyetle şunu görüyoruz ki toplumu oluşturan bütün vatandaşlarımız bu nöbetleri sürdürmektedir.

Anayasamızın 120. maddesi gereğince OHAL yetkisini dayanaram ilk KHK'yi yayınladık. 

Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı tam anlamıyla İçişleri Bakanlığı'na bağlandı. Kararname yayanlanacak.

İstanbul ve Ankara'da şehitler anıtı yapılacak. Boğaziçi Köprüsü'nün adının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilmesine karar verilmiştir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem