Şirket Kurmak Bir Güne İniyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, şirket kurma maliyetini azaltmak istediklerini söyledi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl binasındaki ziyarete Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altep

Şirket Kurmak Bir Güne İniyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, şirket kurma maliyetini azaltmak istediklerini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl binasındaki ziyarete Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve partililer katıldı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Tüfenkçi, "Ticareti kolaylaştırma, gümrüklerdeki iş ve işlem süreçlerini hızlandırma ve maliyetleri düşürme noktasında ciddi gayretlerimiz var. Özellikle önümüzdeki günlerde hızla gündeme getireceğimiz şirketlerin kuruluşunda ve tasfiyesindeki geçen zaman sürelerini inşallah azaltacağız. 7-8 gün süren şirket kurma işlemlerini 1 veya 2 güne düşürmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda şirketlerin kurulum süreçlerindeki maliyetlerini azaltmak istiyoruz. Bu da yetmez diyoruz. Şirketin tasfiyesinde Türkiye'de çok uzun zaman alıyor. Bir şirket normalde 1 buçuk sene içerisinde tasfiye oluyor. Bunu belki 6 aya, 3 aya düşürmek istiyoruz" dedi.

Türkiye'de yatırım yapmak isteyen yabancıların önünü açmak istediklerini ifade eden Tüfenkçi, "Türkiye'de yine özellikle esnaflar ve tacirler arasında sorun olan çek yasasını da bakanlık olarak yeniden düzenleyeceğiz. Bununla ilgili arkadaşlarımız ilgili bakanlıklarla beraber ciddi bir çaba içerisinde. Önümüzdeki günlerde çek yasasını yeniden düzenleyerek piyasanın arzuladığı bir noktaya getirmiş olacağız. Bu ve buna benzer düzenlemeleri ticari hayatı daha kolay ve daha güvenli hale getirmek için yapıyoruz. Piyasa denetlemelerimiz, gözetlemelerimiz veya perakende sektörünü yeniden düzenlemeye yönelik çalışmalarımız ve ikinci mevzuat düzenlemelerimizin tek bir amacı var; piyasayı canlandırmak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler