Sığınaklar Atak’larla vuruldu

Kars'ın Kağızman ilçesinde PKK'lı teröristlere ait sığınaklar Atak'larla vuruldu.

Sığınaklar Atak’larla vuruldu

Kars'ın Kağızman ilçesinde PKK'lı teröristlere ait sığınaklar Atak'larla vuruldu.

Kars Jandarma Komutanlığı'nca 31 Mart-4 Nisan 2016 tarihleri arasında hava hücum harekatı şeklinde "Şehit Jandarma Asb.Baçavuş Nurettin.Öztürk-5" operasyonu başlatıldı. Kağızman ilçesi Madur Bölgesi'nde "ATAK" taarruz helikopterleri ile desteklenen ve operasyonda teröristlere ait sığınaklar tek tek bulunarak imha edildi.

"İKİ SIĞINAK VE YAŞAM MALZEMELERİ ELE GEÇİRİLDİ"

Şehit Jandarma Asb.Baçavuş Nurettin.Öztürk-5 Operasyonu kapsamında icra edilen temas aramalarında Silik Deresi civarında biri 15-20 metrekare, diğeri 25-30 metrekare büyüklüğünde teröristlere ait 2 sığınak tespit edildi. Bulunan sığınaklarda bölücü terör örgütü mensuplarına ait muhtelif miktarda gıda, yaşam malzemesi ve erzak ele geçirildi. Ele geçirilen malzeme ve sığınakların yerinde imha edildiği, bölgede tespit edilen mağaraların da ATAK taarruz helikopterleri tarafından ateş altına alınarak vurulduğu bildirildi.

Öte yandan Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığımız, asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine kesintisiz devam edecektir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler