8 Eylül’de yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına günler kala veliler, okul alışverişi telaşına girdi. Bu yıl serbest kıyafet uygulamasının sona ermesiyle birlikte okul üniformaları yeniden zorunlu hale gelirken, fiyatlar ise velilerin en çok tartıştığı konu oldu.
Yeni yönetmelik kapsamında artık her okul kendi üniformasını belirleyecek. Ancak özel işaret, desen ya da farklılaştırıcı ayrıntılara izin verilmeyecek. Ayrıca belirlenen kıyafetler okulların resmi internet sitelerinde yayımlanacak ve dört yıl boyunca değiştirilmeyecek.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, okul kıyafetlerinin “ekonomik ve sade” olması gerektiğini özellikle vurgulamıştı.
Devlet Okullarında Ortalama 1.700 TL
Devlet okullarında ilkokul öğrencileri için hazırlanan üçlü setin (pantolon, kısa kollu ve uzun kollu tişört) fiyatı ortalama 1.700 TL’ye kadar çıkıyor.
Parça parça alışveriş yapmak isteyen veliler için ise eşofman altı 650 TL, eşofman üstü 750 TL, tişörtler ise 400 ila 450 TL arasında satılıyor.
Özel Okullarda Fiyatlar Katlandı
Özel okullarda ise tablo çok daha farklı. Bazı kurumlarda tişört 1.400 TL, eşofman altı 2.900 TL, etek yine 2.900 TL, uzun kollu hırka 2.350 TL, kapüşonlu üst 3.400 TL, şort ise 2.250 TL’den satılıyor.
Tüm parçaların satın alınması durumunda velilerin cebinden yaklaşık 15 bin TL çıkarken, üçlü set halinde yapılan alışverişler dahi 8 ila 10 bin TL arasında değişiyor.
Velilerin Gündemi Yine Üniforma
Geçmiş yıllarda da özel okul formalarının yüksek fiyatları tartışma yaratmıştı. Bu yıl da velilerin en çok konuşacağı başlıklardan birinin üniforma maliyetleri olması bekleniyor.
Tüm Yorumlar (7)
Cants
10 ay önceBirileri başladı para kazanmaya okullarla anlaşmalar rantlar
By sabri
10 ay önceTrabzon'daki firma belli yıllardır aynı yer..Postane arkası..TEKEL... okullar hep oradan alıyor.. ●Yardımcı kitapçılarda belli. Yıllardır aynı kitapçılar...
Adil
10 ay önceYap boz yap boz uzaya ulasacaz insallah
Salih61
10 ay önceAkp gerçeği ne oldu dene olmadı boz başka bir şey dene biz siyah önlük giydik ne oldu birşeyimiz mi eksildi sizin kafa şunu anlamıyor sorun ne giydiğinde değil çocuklara ne verdiğinle ne idüğü belli olmayan cemaat ve tatikatkara teslim edersen o çocukları sen değil avrupa dünya da bile alt liglerde onların taşaronu olursun yapacağınız şey laik bilimsel çağdaş eğitim gerisi boş laf kurtuluş burda
61
10 ay önceEger Devlet insanlarin serbest kiyafetine karisiyorsa böyle bir kural koyuyorsa üniformalarida bi zahmet onlar versin Yanlismi düsünüyorum
ÖZŞİMŞİR
10 ay önceDEVLET OKULLARINDA KİTAP DEFTER KIYAFET AYAKKABI DAHİL VE BESLENME VEYA YEMEK ARTI ULAŞIM GİDERLERİ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMALIDIR ADI ÜZERİNDE DEVLET BABA,,İŞTE O ZAMAN OKULLAR GERÇEK ANLAMDA EĞİTİM VE ÖĞRETİM KURUMU OLABİLİR, ÖĞRETİM YILLARI İLE OYNAYARAK STANDARTI BOZAN OKULLARINI DAHİ ISITAMAYAN VEDE TEMİZ TUTAMAYAN KANTİNLERİ ULAŞIMI MAFYA VARİ KURULUŞLARIN ELİNE GEÇMİŞ KURUMLARA NE DENİR BİLMİYORUM,,
kuzeyli
10 ay öncebirde şu okullardaki öğretmenlerin kıyafetlerine çeki düzen verseler iyi olacak. erkek öğretmen küpe ile yırtık kop pantolon ile derse giriyor.