Şehit son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan özel harekat polisi Ebubekir Durmuş, Buruk Mezarlığında düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Oğlunun yüzünü son kez görmek isteyen anne Ayşe Durmuş, baygınlık geçird

Şehit son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan özel harekat polisi Ebubekir Durmuş, Buruk Mezarlığında düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Oğlunun yüzünü son kez görmek isteyen anne Ayşe Durmuş, baygınlık geçirdi.

Sabah saatlerinde Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi morgundan silah arkadaşları tarafından alınan şehit Ebubekir Durmuş'un (25) naaşı, ilk olarak Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Burada alınan helalliğin ardından şehit Durmuş için Buruk Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Özel harekat üniformasını giyen şehidin bir yıllık eşi Aylin Durmuş uzun süre gözyaşı döktü. Aylin Durmuş, yakınları tarafından sakinleştirildi. Baba Ahmet Durmuş ile anne Ayşe Durmuş ise oğullarının yüzünü son kez görmek istedi. Ahmet ve Ayşe çifti, kol kola girerek görevliler tarafından Türk bayrağına sarılı cenazenin yanına götürüldü. Ancak anne Ayşe Durmuş, oğlu Ebubekir Durmuş'un yüzünü görünce baygınlık geçirdi. Tören alanında hazır bekleyen görevliler tarafından müdahale edilen anne Durmuş, daha sonra ambulansa alındı.

Şehit Ebubekir Durmuş, daha sonra silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze namazının kılınacağı alana getirildi. Ayakta durmakta güçlük çeken baba Ahmet Durmuş'u koluna giren Adana Valisi Mustafa Büyük teskin etti. Şehit Durmuş, Adana İl Müftüsü Arif Gökce'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Buruk Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Törene, Vali Büyük'ün yanı sıra milletvekilleri, belediye başkanları, kent protokolü ve askeri erkan ile şehidin yakınları katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem