Şehit polisi binler uğurladı

Şırnak'ta PKK terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonda keskin nişancı ateşiyle vurulup şehit olan özel harekat polisi 24 yaşındaki Volkan Çay'ı, memleketi Adana'da son yolculuğuna 5 bin kişi uğurladı.

Şehit polisi binler uğurladı

Şırnak'ta PKK terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonda keskin nişancı ateşiyle vurulup şehit olan özel harekat polisi 24 yaşındaki Volkan Çay'ı, memleketi Adana'da son yolculuğuna 5 bin kişi uğurladı. Şehit polisin ablası Selin, kardeşinin gömleğine sarılarak "Bende emeğin çok, hakkını helal et kardeşim" diye gözyaşı döktü. 

Şehidin Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, önce Sarıçam İlçesi'nin Mustafalar Mahallesi'ndeki babaocağına getirildi. Cenaze aracının evin önüne gelmesi ile birlikte şehidin yakınlarının feryatları yükseldi. Kardeşinin gömleğini bir an olsun elinden indirmeyen ablası Selin, Türk bayrağına sarılı cenazeyi okşayarak, "Kardeşim kalk, bak evimize geldin" diye seslendi. Anne Sibel ve baba Veysel Çay da en son kasım ayında ziyaretlerine gelen evlatlarının tabutunu okşayarak son yolculuğuna uğurladı. 

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ NÖBET TUTTU

Özel Harekat polisi Volkan Çay'ın şehit haberinin gelmesinin ardından mahalledeki bütün binalar Türk Bayrağı ile donatıldı. Tören nedeniyle öğrenciler okula gitmedi, işyerleri açılmadı. Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait helikopter pisti cenaze namazı için hazırlandı. Yaklaşık 5 bin kişi, Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı keskin nişancı ve komandolar tarafından korunan alanda toplandı. Yan yana duran asker ve polislerin oluşturduğu koridordan geçerek musalla taşına bırakılan şehit polis Volkan Çay'ın başında özel harekat polisleri nöbet tuttu.

'HAKKINI HELAL EDERMİSİN KARDEŞİM'

Bekar olan Şehit Özel Harekat Polisi Volkan Çay'ın, yüzde 60 engelli olan küçük kardeşi 18 yaşındaki Abdulkadir Can Çay yakınlarının kolları arasında tören alanına geldi. Babasının yanında saf tutan bir gözü görmeyen Abdulkadir Can Çay, ağabeyinin ardından gözyaşı döktü. Cenaze namazı sonrasında da kardeşinin tabutunu bırakmayan abla Selin, "Bende emeğin çok kardeşim, bana hakkını helal eder misin kardeşim? Aç durdum ama bak yıkılmadım. Sen yoksun o yıkar beni" diye seslendi. 

Öğle ezanının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Volkan Çay'ın cenazesi evine 500 metre mesafedeki Mustafalar Mahalle Mezarlığı'na taşınıp gözyaşları arasında toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler