Şehit eşi: Ben Türk, şehidim Kürt

Şehit eşi: "Ben Türk, eşim Kürt'tü ancak mutlu bir yuvamız vardı. Bize bu acıyı yaşatan, mutluluğumuzu bozanlar utansın"Siirt'in Eruh İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit olan Amasyalı Astsubay İlker Atan ve Diyarbakırlı Er Recep Garlı için

Şehit eşi: Ben Türk, şehidim Kürt

Şehit eşi: "Ben Türk, eşim Kürt'tü ancak mutlu bir yuvamız vardı. Bize bu acıyı yaşatan, mutluluğumuzu bozanlar utansın"

Siirt'in Eruh İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit olan Amasyalı Astsubay İlker Atan ve Diyarbakırlı Er Recep Garlı için Diyarbakır'da düzenlenen cenaze töreninde gözyaşı sel oldu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı törende gözyaşları sel oldu. Törenin ardından Garlı'nın cenazesi Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'ne, Atan'ın cenazesi ise Amasya'nın Merzifon İlçesi'ne gönderildi. Şehit Astsubay İlker Atan için, Dönertaş Camii'nde ikindi namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından ilçe meydanında tören yapıldı.

Atan'ın naaşı daha sonra Diphacı Köyü'ne götürülerek toprağa verildi. Piyade Er Recep Garlı için memleketi Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'ne bağlı Altunakar Köyü'nde bir tören düzenlendi.

Recep Garlı'nın naaşı kılınan cenaze namazının ardından Şeyh Kasım türbesinin yanında toprağa verildi.

BEN TÜRK ŞEHİDİM KÜRT
Siirt'teki hain saldırıda şehit olan 20 yaşındaki er Recep Garlı'dan geriye acılı bir eş ve 1.5 yaşında bir kız çocuğu kaldı. Şehit edildiği gün Ramazan Bayramı'nı ailesi ile birlikte geçirmek için dilekçe verdiği belirtilen Diyarbakır'ın 348. şehidi Recep Garlı, gözyaşı ve Kürtçe ağıtlarla ebediyete uğurlandı.

Diyarbakır doğumlu olan ancak İzmir'e yerleşen şehidin eşi Serap Garlı, "Daha sabah eşimle telefonda konuştuk. Kızımız Irmak'a iyi bakmamı ve öpmemi söyledi. Kızım o anda uyuyordu, 'uyandırma uyanınca benim için öpersin' dedi. Bana hiç orada olan çatışmalardan bahsetmedi. Ben Kürt-Türk ayrımı yapmadan ailemi karşıma alarak evlendim.

Ben Türk, eşim Kürt'tü ancak mutlu bir yuvamız vardı. Bize bu acıyı yaşatan, mutluluğumuzu bozanlar utansın" diyerek gözyaşı döktü. Cenaze töreninde Kürtçe ağıt yakan şehidin annesi Cahide Garlı, "Ciğerimiz yanıyor. Yeter bu kan gözyaşı. Bu acıyı bize yaşatmaya ne hakkınız var" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler