Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB)'ni bugün Irak hava sahasına giren Türk savaş uçaklarının, PKK kamplarının bulunduğu Kandil ve Hakurk bölgesi üzerinde keşif uçuşu yaptığını ve daha sonra 4 savaş uçağının Türkiye-Irak-İran sınırlarının kesiştiği Hakurk bölgesini bombaladığını duyurdu.
Gündem
Yayın tarihi:
02 Kasım 2012
13:33
'Savaş uçakları Hakurk'u bombalıyor'
Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB)'ni bugün Irak hava sahasına giren Türk savaş uçaklarının, PKK kamplarının bulunduğu Kandil ve Hakurk bölgesi üzerinde keşif uçuşu yaptığını ve daha sonra 4 savaş uçağının Türkiye-Irak-İran sınırlarının kesiştiği
Savaş uçaklarının bombardımanını, "Ağır bombardıman" olarak değerlendiren bombardımanın uzun süre devam ettiğini ve yakın yerleşim birimlerinde korkuya neden olduğunu yazdı.