Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip corona virüs (Kovid-19) nedeniyle 7 kişinin daha hayatını kaybettiğini bildirdi.
Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Kaç kişi? 195 ülkede her gün bu soruluyor. Kayıplar versek de Türkiye için geç değil. Tedbir, artışın önünü kesebilir. Son 24 saatte toplam 3 bin 952 test yapıldı. 343 yeni tanı var. 7 hastamızı kaybettik. Biri KOAH hastasıydı. Altısı ileri yaştaydı. Aldığımız tedbir kadar güçlüyüz." ifadesini kullandı.
Son 24 saatlik sürecin ardından Türkiye'de bugüne kadar Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi, vaka sayısı ise 1872 oldu.
Tüm Yorumlar (7)
yorumcu
6 yıl önceHer gun rakam rakam rakam.Rakamlara ihtiyacimiz yok bakan bey.Nerede olmus bu insanlar? hangi sehirde? ev de mi hastanede mi? nasil olmusler bayilmis mi bogulmus mu uyumus mu kanamis mi ne olmus? Adlari ne?Karantina ve tedavi altindaki insanlar nasil sartlar altindalar?. Hicbirsey bilmiyoruz tek bildigimiz birilerinin her gun biryerlerde hayatini kaybettigi.
Ali Papa
6 yıl önceEşim, 7 gün önce yurt içi seyahatle eve döndü.Ben evdeyken, iyice kalabalık olmadan temizlik ve hijyen malzemeleriyle temel gıda malzeme ihtiyaçlarını almıştım.İlk vaka açıklanmadan önceden başlayıp maske ve eldivensiz hiç çıkmadım. Ayakkabımı eve girmeden çıkarıp poşete koyup 24 saat bekletmeden giymedim. Yani azami tedbirli davrandım. Eşim ve benim kendi sağlığımızdan ziyade, seyahatten geldiği için 14 gün dolmadan dışarı çıkmayacak. Kendimizi düşündüğümüz kadar, dışarda temas edebileceğimiz kişileride düşünmemiz gerekir. Oğlum ve gelinim aynı şehirde ama sadece telefonda görüşüyoruz. Onlarda kendilerinden ziyade bizi düşündükleri için, ziyaret teklifinde bulunmuyorlar. Şahsen ben günde 10-15 kilometre yürüyen, çeşit ve fiat karşılaştırması yapmak için enaz 10 market gezen biriydim. 7 gündür bende çıkmıyorum. Ne çatladım nede patladım. Kitap okuyorum, TV seyrediyorum. Mutfakta ve temizlikte eşime yardım ediyorum. Yalnız bugün balkonda otururken hangi katta olduğunu anlayamadığım komşum(balkonum parmaklıkla kapalı)penceresinden veya balkonundan birşeyler silkti. Bağırdım, ben göremeden içeri girdiği için hangi kattan olduğunu göremedim. Görseydim o sinirle ne yapardım Allah bilir. Normal zamanda bile çok tehlikeli bir mikrop saçma yolu olan bu terbiyesiz, görgüsüz hareket, içinde bulunduğumuz zamanda insanın yüzüne tükürülmesi kadar tehlikeli bir sorumsuzluk. Lütfen halı, kilim, örtü v. b. pencere ve balkonlarımızdan silkelemeyelim.
Ali
6 yıl önceTüm pislikler yurtdışından gelenlerde tatilinizi yapın başınız sıkıştımı benim güzel ülkem misali
Tonya
6 yıl önceCahilsin!!!
Kenan
6 yıl önceÇok merak iyi değildir derler hatırlatırım
ibraam
6 yıl öncene sayısı ne vakası. dünyada devletlerinin günlük tahlil ortalaması 35 bin. bizde 2000. nereden ne sayısını buluyorsunuz. aramıyoruzki bulalım.
Alphan İnan
6 yıl önceTürkiye,seninle,gurur duyuyor,KOCA BAKAN.