Saadet zinciri geri mi döndü?

Yıllar önce 'Titan Saadet Zinciri' ismini verdikleri piramit sistemle zincirleme dolandırıcılık yapan ve tutuklanan Kenan Şeranoğlu, güzellik kremiyle yeniden piyasada!

Saadet zinciri geri mi döndü?

Kurduğu 'Titan Saadet zinciri' ile adından uzun süre söz ettiren Kenan Şeranoğlu (50), 140 kilo girdiği hapishaneden 70 kilo çıktı. Şeranoğlu bir süredir, güzellik kremi satışı yapan bir şirketin faaliyetlerini yürütüyor.

Kenan Şeranoğlu’nun (50) içinde bulunduğu Jeunesse Global isimli piramit pazarlama sisteminde de hareketlilik yaşanıyor.

Sisteme, on binlerce kişiden, ‘web sitesi satıyoruz’ gerekçesi ile para toplayan Mega Holdings’in liderlerinden Can Kakmacı, Enes Olğun, Fatih Yazıcı ve Soner Olğun da Jeunesse Global’e 'transfer' oldu. Savcılık soruşturmasına konu olan Mega Holdings'te binlerce kişinin mağdur durumda.  

Anılan sistem üzerinden güzellik kremi satılarak üye toplanıyor. Kremlerin paket fiyatları 750 TL’den 3 bin TL’ye değişiyor. Kişilerden doğrudan para alınmıyor. Zincir de ‘krem’ üzerinden yürüyor.

29 MART'TA 3 BİN KİŞİNİN KATILIMI İLE TOPLANTI

Jeunesse Global’in İstanbul’da 29 Mart’ta 3 bin kişinin katılması beklenen bir toplantı yapacağı da öğrenildi. Satışların, 18 Mart 2016'da kurulan Jeunesse Doğrudan Satış Pazarlama Ticaret Limited Şirketi üzerinden yapıldığı anlaşıldı. 10 bin TL sermayeli bu şirketin sahibi ise ABD'de bulunan Jeunesse Global Holdings LLC. 

1998'DE TUTUKLANDI

Türkiye, Şeranoğlu'nu, Eylül 1997'de İzmir Hilton Oteli'nde 31'inci doğum gününü mankenlerle kutlayan, tuhaf ceketli, dev cüsseli adam olarak tanıdı. Tarkan'ın o dönemde meşhur olan şarkısı 'Şımarık' ile doğum gününde dans edişi unutulmadı. Lamborghini'den inip Ferrari'ye binen, gece kulüplerinde krallar gibi ağırlanan Şeranoğlu'nun saltanatı uzun sürmedi. 'Saadet zinciri' Titan ile aralarında Bülent Ersoy ve Seda Sayan'ın da olduğu binlerce kişiyi dolandıran Şeranoğlu, 1998'de tutuklandı.

BABA OĞUL 16 BİN KİŞİYİ DOLANDIRDI

Kenan Şeranoğlu ve babası Barbaros Şeranoğlu 5.5 ayda 16 bin kişiyi, zamanın parasıyla 4.4 trilyon lira dolandırmaktan 25'er yıl hapis cezası aldılar. Baba-oğul 10 yıl hapis yattıktan sonra 2008'de tahliye oldu.










Baba/oğul Şeranoğlu yıllar önce bu karelerle hafızalara kazınmıştı








Hürriyet




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem