Rusya'dan Türkiye'ye dava!

Türkiye'nin sınır ihlali yapan Rus uçağını düşürmesi sonrasında, Rusya'nın hayatını kaybeden pilot için Türkiye'ye dava açacağı öğrenildi. Moskova, sınırı ihlal ettiği için Türkiye tarafından düşünülen Rus savaş uçağı Su-24'ün öldürülen pilotu ile ilgili

Rusya'dan Türkiye'ye dava!

Türkiye'nin sınır ihlali yapan Rus uçağını düşürmesi sonrasında, Rusya'nın hayatını kaybeden pilot için Türkiye'ye dava açacağı öğrenildi.

Moskova, sınırı ihlal ettiği için Türkiye tarafından düşünülen Rus savaş uçağı Su-24'ün öldürülen pilotu ile ilgili dava açıyor.
 
Üst düzey bir yetkili "Yapılan ön araştırmalar sonucunda Rus askeri pilot Oleg Peşkov'un öldürülmesi olayı ile ilgili dava açılmasına karar verildi" dedi. Yetkili, soruşturma ve mahkeme süreci ile ilgili çalışmaların başladığını söyledi.
 
Türkiye sınırını ihlal eden Rus uçağı, 24 Kasım'da Türk F-16'lar tarafından düşürülmüş, iki pilottan biri olan Oleg Peşkov yerden açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti. Rus pilotun ölümünden sorumlu olduğu iddia edilen Alparslan Çelik hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler