Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kayseri Valiliği'ni ziyaretinin ardından gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili olarak "Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak" diyen Gül, "Kimse Suriye’de kan dökümesini istemez. Sorunun diplomatik yoldan çözülmesi gerekir. Rusya ve Çin’in çözüm sürecine girmeleri gerekir "ifadelerini kullandı.
Gündem
Yayın tarihi:
17 Mayıs 2013
12:47
Rusya,Çin’in çözüm sürecine girmesi gerekir
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kayseri Valiliği'ni ziyaretinin ardından gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili olarak "Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak" diyen Gül, "Kimse Suriye’de kan dökümesini istemez. Sorunun di
Suriye'deki çatışmalarla ilgili olarak "Balistik füzeleri kendi halkı için kullanan bir hükümet var. Suriye'de çeşitli dinsel ve mezhepsel farklılıklara saygılı bir yönetimin kurulmasını arzu ediyoruz" diyen Gül, "Umarız ki bu durum Suriye'yi daha fazla tüketmez. Biz bu işin bitmesini ve bölgede yeni bir düzenin kurulmasını istiyoruz " şeklide konuştu.