Rusların boşluğunu onlar dolduracak

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye’nin bu sene Ukrayna'dan bir milyon turist beklediğini söyledi.    Bakan Ünal Ukrayna temasları çerçevesinde başkent Kiev’de 22. Ukrayna Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (UITT 2016) Türkiye standını ziyar

Rusların boşluğunu onlar dolduracak
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye’nin bu sene Ukrayna'dan bir milyon turist beklediğini söyledi.
 
 Bakan Ünal Ukrayna temasları çerçevesinde başkent Kiev’de 22. Ukrayna Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (UITT 2016) Türkiye standını ziyaret etti. Burada konuşan Ünal, Ukrayna ile Türkiye arasında son dönemde gelişen ilişkilerin sosyal, kültürel ve turizm alanlarında zirveye ulaştığını belirterek “Ukrayna, bizim için sadece bir komşu ülke değil, yüksek düzeyli stratejik işbirliği yaptığımız bir ülkedir.” dedi.
THY 7. noktaya uçuş başlattı 2016'nın Ukrayna ile ilişkilerde farklı ve yoğun bir yıl olacağını vurgulayan Ünal, iki ülke arasında havayolu taşımacılığının oldukça gelişmiş durumda olduğuna işaret etti. Bugün itibariyle THY’nin Ukrayna’da 7. nokta olarak İvano-Frankivsk şehrine uçuş başlattığını kaydeden Ünal, “Bu 7. noktanın bizim için özel bir önemi var. Bu sene Osmanlı askerinin Galiçya’ya gelişinin 100. yılını anacağız. Galiçya ve İvano-Frankivsk bizim 10 bin kadar şehidimizin bulunduğu, şehitliklerimizin bulunduğu bir bölge. Bu anlamda şehitlerimiz Ukrayna halkına emanettir.” ifadelerini kullandı.
 
GEÇEN YIL 700 BİN KİŞİ GELDİ
 
Türkiye’nin turizm alanında Ukrayna’da oldukça güçlü bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Ünal, “İki ülke arasındaki turizm ilişkileri son yıllarda hız kazanmıştır. Bunun temelinde, Ukrayna halkının Türkiye sevgisinin olduğunu da belirtmek gerek.” şeklinde konuştu. Ukrayna’daki ekonomik krize rağmen, geçen yıl Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısında artış olduğuna dikkati çeken Ünal, 2015'te Ukraynalı turist sayısının 700 bin olduğunu hatırlatarak, "Bizim bu seneki hedefimiz Ukrayna’dan bir milyon turistin Türkiye’ye gelmesini sağlamaktır." dedi.
 
Türkiye’nin son dönemlerde önemli organizasyonlara evsahipliği yaptığını dile getiren Ünal, 23 Nisan’da başlayacak Antalya-Expo’nun da Türkiye’ye olan ilgiyi artıracağını ifade etti. Ünal, çiçek ve çocuk temaları üzerinden ilerleyecek olan Antalya-Expo kapsamında bölgeye ciddi ziyaretçi çekeceklerine olan inancını vurguladı. AA muhabirinin sorularını da yanıtlayan Bakan Ünal, Türkiye’nin Ukrayna ile son derece sıkı, karşılıklı güvene dayalı ilişkisi olduğunu vurguladı. Ukrayna'nın hem tarihsel hem de ortak kültürel miras açısından önemli bir konumda olduğunu söyleyen Ünal, “Bizim Ukrayna’da 6 tane şehitliğimiz var. Galiçya şehitlikleri, Akkerman Kalesi ve Ukrayna’daki diğer Türk izleri bizim Ukrayna ile olan kültürel miras üzerinden kurduğumuz önemli bir ilişkiyi de ortaya çıkarıyor.” diye konuştu.
 
Ukrayna ile özellikle kruvaziyer turizmi açısından ortak bir destinasyon ve tanıtım çalışması planladıklarını açıklayan Ünal, “Çünkü biz aynı coğrafyanın çocuklarıyız, aynı ortak tarihi kültürel mirasın sahipleriyiz. O yüzden bölgemizi turizm açısından, ortak kültürel miras açısından birlikte planlamak ve aynı zamanda birlikte tanıtmak oldukça önemli.” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin dünyanın en büyük turizm ekonomisine sahip ülkelerden birisi olduğunu anımsatan Ünal, Türkiye ile ilgili oluşturulmak istenen "güvenlik açısından riskli" algısını kabul etmediklerini, sektörün moralinin yüksek olduğunu ifade etti. Mahir Ünal, bakanlığının Ukrayna’da düzenlediği “Türkiye’de gülen Ukraynalılar” adlı fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi. Bakan Ünal, fuardaki incelemelerinin ardından Ukrayna Turizm Ajansı Başkanı İvan Liptuga ve tur operatörü temsilcileri ile görüştü.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler