Putin: Türk Firmalarına Uygulanan İş Vizesi Yasağı Kaldırılacak

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türk firmalarına iş vizesi yasağının kaldırılacağını açıkladı.

Putin: Türk Firmalarına Uygulanan İş Vizesi Yasağı Kaldırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Moskova'da ortak basın toplantısı düzenledi. Putin, Türk firmalarına uygulanan iş vizesi yasağının kaldırılacağını açıkladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldi. İki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısından önce iki ülkenin Bakanları yapılan anlaşmaları imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki görüşme 2.5 saat sürdü. Rusya Devlet Başkanı Putin, Türk firmalarına konulan iş vizesi yasağının kaldırılacağını açıkladı.

Putin'in açıklamalarından satırbaşları:

Türkiye en önemli partnerlerimizden biridir. Türkiye Rusya'nın en önemli ticari partnerlerinden bir tanesidir. 1 milyar dolarlık ortak yatırım fonu kuruluyor. Geleceğe dönük planlar projeler belirledik.
Terörle mücadelede çabalar birleştirilecek. Türk partnerlerimizle terör örgütlerine karşı mücadelede kararlıyız.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Öncelikle ülke ilişkilerini ele aldık. Köklü ilişkileri ilerletme konusunda kararlıyız. Gündemimizi meşgul eden sorunlu hususların aşılması için neler yapabileceğimizi görüştük. Normalleşmöe sürecini sona erdirdiğimizi düşünüyorum. Artık bu kelimeyi telefuz etmeyelim. Turizm alanında rekora imza atmak istiyoruz. Milli paralarla ticaretin artırılmasını istiyoruz.

Görüşmelerimizde bölgesel konularda da fikir alışverişinde buılunduk. Suriye konusunda hassasiyetle durduk. Özellikle Azerbaycan Rusya Türkiye 3'lü işbirliği konusu üzerinde durduk. Türkiye son 6 yıldır Suriye'deki yaşanan çatışmaların acısını çeken bir ülke. burada bir dayanışma olmasının gerekliliğini gündeme getirdik. Fırat Kalkanı DEAŞ'a en büyük darbedir. Bugün DEAŞ'ın yok edilme ihtamilinden bahsediyorsak bu Türkiye'nin çabaları sayesindedir. Astana toplantılarının başarılı geçtiğini ifade edebilirim.

Bir terör örgütüyle diğerini bertaraf edilmeyeceği kabul edilmelidir. Başta DEAŞ olmak üzere PYD gibi YPG gibi El Nusra gibi terör örgütleri herkese karşıdır.

Soru - Cevap

Putin: Biz Türkiye ve Rusya'nın istihbarat ve askeri birimler arasında varılan işbirliği seviyesini takdir ediyoruz. İranlı dostlarımızın katkısıyla birlikte ateş kesin sağlanbilmesini başardık. Biz Rusya olarak her türlü terör eylemini şidedetle kınıyoruz. Bu örgütlerin amacı ne olursa olsun. Bu noktada her hangi bir değişiklik olmaz İstihbarat birimlerimiz yakın işbirliği içindedir. Bölgede durumun ne kadar zor olduğunun farkındayız. Bu bizi endişelendiriyor. Küresel anlamda bu durum bize tehdit oluşturuyor.

Erdoğan: Gerek Türkiye gerekse Rusya attığımız her adımlarda her türlü işbirliği yapıyoruz. İnsani yardım konusunda da bu işbirliğimizi devam ettirmenin isabetli olacağı kararındayız. Çünkü bu olay artık terörü de aşmış vaziyette.

Erdoğan: Bugün yaşanan helikopter kazasında hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum.

MÜNBİÇ'DE KOALİSYONLA İŞBİRLİĞİ YAPALIM İSTİYORUZ

Erdoğan: Münbiç sürecinde de koalisyon güçleriyle işbirliği yapalım istiyoruz. Münbiç halkının oraya yerleşmesini sağlayalım. Terör örgütlerinin oraları işgali değil kendi halkının oraya yerleşmesi isteğimizdir. Bundan sonra Rakka var. Rakka DEAŞ'ın enbüyük şehirlerinden. Elimizde olan bilgilere göre orada 3 bin militan var.

İŞ VİZESİ YASAĞI KALDIRILIYOR

Putin: Türk firmalarına iş vizesi konusunda yasaklama kaldırılacak. Diğer konularda bu sorunları çözmeye devam edeceğiz. Terörle mücadele işbirliğimiz şarttır.



 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler