PKK yanlılarına operasyon: 21 gözaltı

Adana ve Kayseri'de yapılan operasyonlarda terör propagandası yapan ve örgütle bağlantısı olduğu düşünülen kişiler gözaltına alındı.

PKK yanlılarına operasyon: 21 gözaltı

Terörle Mücadele Şube ekiplerinde Adana ve Kayseri'de operasyonlar yapıldı. Operasyonlarda terör unsuru içeren mesajlar yayınlayan ve örgütle bağlantısı olduğundan şüphelenilen kişiler yakalandı. 


ADANA'DA ŞAFAK OPERASYONU: 12 GÖZALTI

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu iddia edilen şüphelilerin adreslerine sabahın ilk saatlerinde baskın düzenledi. Özel harekat polisleri ve zırhlı araçlar eşliğinde koçbaşlarıyla 15 eve eş zamanlı giren ekipler, 12 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


PKK yanlılarına operasyon: 21 gözaltı
PKK yanlılarına operasyon: 21 gözaltı

DEVLETE HAKARET VE AŞAĞILAMA

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin yaptığı şafak operasyonunda PKK/KCK soruşturması kapsamında sosyal medya üzerinden örgütün propagandasını yapan, örgüt sayfalarını beğenen ve paylaşımlarda bulunan Bayram E., Hüseyin D., İbrahim Ö., Seyithan K., Ömer Ö., Nihat Ö., Ömer A, İsmet İ. ve Cebrail P. polisin yaptığı operasyonda yakalandı. Şüphelilerin PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faliyetlerinin engellenmesine yönelik, terör örgütüne geniş kitleler üzerinden internet üzerinden yaptıkları paylaşımlar ve  sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlarda bulunup, terör örgütü propogandası yaptıkları öne sürüldü.

PKK yanlılarına operasyon: 21 gözaltı


Şüphelilerin evlerinde yapılan arama sırasında bulunan dijital materyallere el konuldu. Gözaltına alınarak kelepçelenen örgüt sempatizanı oldukları gerekçe gösterilen ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini, kurumlarını, yöneticilerini aşağıladığı ve hareket ettiği ileri sürülen  zanlılar,  Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan Adli Tabiplikteki sağlık muayenelerinin ardından, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


PKK yanlılarına operasyon: 21 gözaltı

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem