PKK rehineleri vitrine çıkardı

Rehineler mesajlarında ailelerinin dik durmasını eğilip bükülmemesini istedi.PKK'nın elindeki rehinelerin serbest bırakılması sinyali BDP'li vekillerin İmralı Adası'nda terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeden sonra gelmişti. Öcalan'ı

PKK rehineleri vitrine çıkardı

Rehineler mesajlarında ailelerinin dik durmasını eğilip bükülmemesini istedi.

PKK'nın elindeki rehinelerin serbest bırakılması sinyali BDP'li vekillerin İmralı Adası'nda terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeden sonra gelmişti. Öcalan'ın Kandil'e yazdığı mesajlarda örgütün elindeki rehinelerin serbest bırakılması talimatı verdiği belirtilmişti.

Daha sonra BDP'li vekillerinde Kandil'de terör örgütü yöneticileriyle yaptığı görüşmenin ardından rehinelerin 10 gün içinde bırakılacağı öğrenilmişti.

Astsubay Abdullah Söpçeler ve uzman çavuş Zihni Koç, 9 Temmuz 2011’de Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, kaymakam adayı Kenan Erenoğlu aynı yıl 12 Ağustos’ta Muş-Kulp karayolu üzerinde yapılan kimlik kontrolü sırasında, uzman çavuş Kemal Ekinci 1 Ekim’de Şırnak merkezde, polis memuru Nadir Özgen ise 10 Eylül’de Van’ın Çatak ilçesinde PKK’lılar tarafından kaçırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler