PKK 100 bombacı gönderdi!

PKK'nın Lice yapılanmasına bağlı 100 mensubu, Suriye'de bomba uzmanı yapılarak Türkiye'ye gönderildi.   Örgütten "bize karşı olan şehirlerde eylem yapın" talimatını alan teröristler harekete geçti, ilk hedef Midyat oldu. Batman, Bingöl ve Muş da terör örg

PKK 100 bombacı gönderdi!
PKK'nın Lice yapılanmasına bağlı 100 mensubu, Suriye'de bomba uzmanı yapılarak Türkiye'ye gönderildi.
 
Örgütten "bize karşı olan şehirlerde eylem yapın" talimatını alan teröristler harekete geçti, ilk hedef Midyat oldu. Batman, Bingöl ve Muş da terör örgütünün hedefinde.
 
PKK'nın seçtiği yaklaşık 100 kişi olduğu tahmin edilen bir grup, uzun bir süre PYD kontrolü altında bulunan Suriye şehirlerinde bomba ve tuzaklama eğitimi aldı. 7 Haziran seçimleriyle eş zamanlı olarak Suriye'de eğitim gören bu şahısların önemli bir kısmı KCK talimatıyla Türkiye şehirlerine kaydırıldı.
 
HENDEK CEZASI
 
Yeni Şafak'ın haberine göre, Güneydoğu'da sözde öz yönetim ilan edilen ilçelerde yapılan EYP'ler ve tuzaklamalar bu isimlerin talimatları ve yönlendirmeleriyle hazırlandı. Söz konusu ilçelerde başlatılan operasyonlarla terör örgütüne etkili darbelerin vurulması üzerine bombaların yine örgüt üst kademesi emriyle büyük şehirlerde ve terör örgütüne destek vermeyen Doğu ve Güneydoğu ilçelerinde patlatılması talimatı verildi.
 
 2 SALDIRI DAHA ÖNCE ÖNLENDİ
 
Terör örgütünün ilk hedeflerinden biri de Mardin'in Midyat ilçesi olduğu tespit edildi. Güvenlik birimleri terör örgütünün Midyat'a yönelik gerçekleştirmeyi planladığı 2 saldırıyı daha önce yaptığı operasyonla engelledi. Güvenlik kaynakları, Midyat gibi Bingöl, Batman ve muş'un da hendeklere izin vermediği için terör örgütünün hedefinde.
 
LİCE'DEN GELMİŞLER
 
Suriye'de bomba uzmanı haline gelen ve sayısının yaklaşık olarak 100 kişi olduğu ifade edilen terörist grubunun önemli bir kısmı örgütün Lice kırsalı yapılanmasından olduğu öğrenildi. Yerleşim yerlerinde patlatılan bombalar bu gruba mensup teröristlerce hazırlanıyor ve patlatılacak bölgeler bu şahıslar tarafından belirleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem