Paralel Yapı Operasyonunda 18 Kişi Adliyede - Samsun haber

Samsun'da "Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY)" soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alınan 18 kişi adliyeye sevk edildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, "FETÖ-PDY terör örgü

Paralel Yapı Operasyonunda 18 Kişi Adliyede - Samsun haber

Samsun'da "Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY)" soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alınan 18 kişi adliyeye sevk edildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, "FETÖ-PDY terör örgütüne üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, yardım toplama kanununa muhalefet, 6415 Sayılı Kanun'a muhalefet" suçlarından önceki gün ve dün toplam 20 ev ve işyerine operasyon yaptı. Operasyonda Samsun'da söz konusu gruba ait okulların daha önceki ve şimdi bağlı oldukları 2 ayrı şirketin yönetim kurulunda görevli ve çalışanlar, şirketin ortakları ve işadamlarının da aralarında bulunduğu A.T., Y.Ö., M.S., C.B., H.A., H.A., M.K., V.K., F.D., T.A., K.D., R.D., B.Y., R.T., Z.B., T.Y., M.Ş. ve M.D. gözaltına alındılar. Olayla ilgili aranan ve örgütün Samsun imamı olduğu ileri sürülen bir kişi ile bir işadamının yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan 18 kişi bugün sabah saatlerinde Samsun Adliyesi'ne sevk edildiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler