Özel Harekata taze kan geliyor!

Polis özel harekâtının terörle mücadelede aktif görev alacağını açıklamasından sonra konsept değişikliğine gidildi.30 yaşını aşmamış gönüllü polislerin alındığı 43. dönem özel harekât temel eğitim kursuna "ilk kez" 28 Polis Meslek Yüksek Okulu'nun (PMYO)

Özel Harekata taze kan geliyor!

Polis özel harekâtının terörle mücadelede aktif görev alacağını açıklamasından sonra konsept değişikliğine gidildi.

30 yaşını aşmamış gönüllü polislerin alındığı 43. dönem özel harekât temel eğitim kursuna "ilk kez" 28 Polis Meslek Yüksek Okulu'nun (PMYO) son sınıfında öğrenim gören 1000 polis adayının da alınması kararlaştırıldı.

Proje için Balıkesir PMYO, özel harekât kursuna tahsis edildi. Gönüllü bin öğrenci PMYD'daki son 6 aylık eğitimlerini burada tamamlayacak. Başarılı kursiyerler hem Polis Okulu'ndan mezun olmuş sayılacak hem de sertifika alacak. Genç özel timciler daha sonra doğu güneydoğudaki illere gönderilecek.

Özel Harekât Dairesi'nin Gölbaşı'ndaki tesislerinde 42. dönem kursu gören 400 polisin de terör eylemlerinin yoğun olduğu bölge illerine tayin edileceği öğrenildi.

YENİ SİLAH ALINIYOR
Polis "rambolar" için Avusturya yapımı Sig marka 3 bin 700 metre menzile sahip ve 30 mermi kapasiteli piyade tüfeğinin alımı da gündemde.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler