Onu anlatan arkadaşlarının gözleri doldu

Şükrü Güngör Köleoğlu’nun adı bakın nereye veriliyor.

Onu anlatan arkadaşlarının gözleri doldu

Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Trabzon’da 2009 yılında Ticaret Borsası Başkanlığı görevine gelen iş adamı Makine Mühendisi Şükrü Güngör Köleoğlu, dün akşam saatlerinde rahatsızlanarak hayatını kaybetti.


Başkanlık görevini 2017 yılının Ekim ayında Eyüp Ergan’a devreden 65 yaşındaki Köleoğlu’nun vefatı Trabzon iş dünyasını yasa boğdu. 4 yıl önce Ferrero tarafından satın alınan Oltan Gıda’nın kurucu ortaklarından olan Köleoğlu’nun bir süredir İstanbul Amerikan Hastanesinde tedavi gördüğü öğrenildi.

Bugün Şükrü Köleoğlu’nun cenazesi İskenderpaşa Camisi önüne getirildi. Kızları Gamze ve Güneş Köleoğlu Doğan, eniştesi Ertuğrul Doğan, Bacanağı Orhan Oltan tabutun başından hiç ayrılmadılar.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun da büyük üzüntü duyarak cenazesine son dakika katıldığı Köleoğlu’nun Trabzon’da arkadaşları unutamıyor.

Bakın neler diyorlar;

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MODERN FINDIK ÇİFTLİĞİNİ KURDU

Özer Bayraktar; 

Dünya iyisi, kadir şinas.. Çok iyi bir iş adamı. Son zamanlarda beraber projelerde olduk. Son 3 yılda Türkiye’nin en iyi en büyük en modern fındık çiftliğini Birlikte inşaa etmek için yola çıktık. 3 yıldır çok iyi bir dostluk yaptık. Fındığa, tarıma inandı yatırım yaptı. Bu yatırımı ile ülkedeki bir çok çiftçinin fındıkçının bir çok modern tarım tekniklerini yetiştirilmesini maliyetlerinin düşürülmesini insanlar gelsin öğrensin diyordu. Çok ekonomik beklentisi yoktu ama o çiftliğin Türkiye’deki bütün çiftçilere örnek model olmasını öncü olmasını çok gayret gösterdi. 

İYİKİ DEDİĞİNİ YAPTIK

Mehmet Cirav;

Yaklaşık 30 yıldır dostumdur. Yani fındık işine girdiğinden bugüne tanıyoruz tanışıyoruz. 20 yıldır da borsada beraberiz. Bir kısmı meclis başkanı ve başkan vekilliği yaptı. İki dönemdir yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Şükrü bey gerçekten çok iyi bir arkadaştı. Uyumluydu. Borsada görev yaptığımız süre içerisinde hiçbir uyumsuzluğu bizle olmamıştır. Arkadaşlarla da olmamıştır. Seçildiği dönemlerde hep ittifakla seçildi. Hatta rahatsız olmasaydı biz onu başkan yapacaktık. Unutulmaz bir anım var onunla ilgili.. Bizim borsanın 6. Katı boştu. Orda TRT vardı çıkmıştı. Şükrü uzun yıllar orayı bir toplantı salonu yapmak istiyordu. Ben gereksiz olduğunu söyledim. 1-2 yıl üstünden geçtikten sonra ondan biraz alındığını hissettim. Onun söylediğini hemen yaptık. Memnun oldu. İyi ki dediğini yaptık. Şimdi o salona onun adını vereceğiz ve hep orada yaşayacak. 

ARTIK TRABZONSPOR’UN BAŞINA GELİP ONU AYAĞA KALDIRACAĞIM DEDİ 

Recep Denizer;

Şükrü inanılmaz bir insandı. İnanılmaz bir insandı. Sevdiklerini hiç unutmayan bir insandı. Kendisiyle uzun yıllar arkadaşlık, dostluk ettik. Biz onun içine o bizim içimize girdi. Faroz’a yanımıza geldiğine çok mutlu oluyordu. Birliktelikten hep mutluluk duydum. Zor anlarımda yanımda oldu. Trabzonspor’da görev alırken de zor anlarımda hep yanımdaydı. Gerçek Trabzonsporluydu. Şu son vefat etmeden 2-3 ay evveline kadar bu kulübün başına ben geleceğim dediğine de şahit oldum. Kararını vermişti. Trabzonspor’un haline artık çok üzüldüğünü söyleyip bu kulübü ayağa kaldırmalıyım diyordu. Trabzonspor derdi bambaşkaydı. 

O BU KENTİ SEVDİ

Sebahattin Arslatürk; 

Çok iyi bir insandı. Çok sakin bir insandı. Trabzon’dan vazgeçmeyen yatırımlarını burada yapan binlerce kişi çalıştıran başarılı bir iş adamıydı. Onu unutmayacağım. Arkadaşımdı. Çok yerlere gittik. Hep elini taşın altına koydu. Bu kenti arkadaşlarını sevdi. İnsanları sevdi. 

70Lİ YILLARDAN BUGÜNE 

Necmettin Aytekin;

Uzun yıllar aynı apartmanda oturduk. Şükrü dünya iyisi bir insandı. İnsanları kırmayan iyilik severdi. Sevecen tarifi imkansız güzel bir insandı. 70 yıllardan beri hatıralarımız var. Ailece birlikte çok seyahatlere çıktık.

Şadan Eren;

10 yaşından beri arkadaşım. Kayın biraderi Orhan Oltan ayrı. Çocukken de aynıydı şimdide aynı. Hiç sinirlenmeyen iyi bir arkadaşımızdı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem