Onlara çalışma izni veriliyor

Ahıska Türklerine hazirandan itibaren uzun süreli çalışma izni verileceği açıklandı.

Onlara çalışma izni veriliyor

Ahıska Türklerine hazirandan itibaren uzun süreli çalışma izni verileceği açıklandı.

Ahıskalıların çalışma izni meselesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile toplantı yaptıklarını bildiren İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş, haziran ayından sonra uzun süreli çalışma izinleri çıkacağını söyledi. Taş, "Ahıska Türkleri Federasyonu olarak çalışma izniyle ilgili Bakanımız Süleyman Soylu ile bir toplantı yaptık. Çok şükür çalışma izni meselesini kökünden çözdük. Gerekli talimatları verdi. Çalışma yapılarak bakanlar kuruluna konuyu gündeme getireceğini söyledi. Haziran ayından sonra uzun süreli çalışma izinleri çıkacak. Bu bizim için vatandaşlığa eş değer oluyor. Oy kullanma hariç bütün haklardan yararlanabileceğiz. Evvela internet üzerinden müracaat edilecek. Çalışma izni aldıktan sonra aynı çalışma izniyle istediği yerde çalışabilecek" diye konuştu.

İNEGÖL'DE 8 BİN AHISKALI VATANDAŞLIK BEKLİYOR

İnegöl'de toplam 8 bin Ahıskalının vatandaşlık beklediğini belirten Mehmet Taş, "Bunların 5 bine yakını çalışan. Bursa'da 18 bin, Türkiye genelinde ise 25 bin 750 Ahıskalı bu çalışma izninden faydalanabilecek. Çalışma izni meselesi haziran ayında çözülüyor. Her Ahıskalı bundan yararlanabilecek. Bu konuyla ilgili turkuaz kart ayarlanıyor. Almanya'da yabancı vatandaşlığa geçen Türklerin kullandığı mavi kart var. Bunun benzeri olarak turkuaz kart hazırlanacak. Turkuaz kartla oy kullanma hariç Türk vatandaşlarının sahip olduğu bütün haklardan faydalanıleceğiz" dedi.

Vatandaşlıklarla ilgili gerekli desteği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun vereceğini ifade eden Taş, "Vatandaşlık meselesi de bakanlar kuruluna gelecek. Vatandaşlık meselesi de inşallah en kısa sürede çözülecek. Bizlere çok yardımcı oldular" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem