Öngöz: “Yargıya güvenin artırılması...“

Trabzon'da, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Öngöz: “Yargıya güvenin artırılması...“
Trabzon'da, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Meydan Parkı Atatürk Alanında düzenlenen törende Trabzon Baro Başkanı Orhan Öngöz, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Öngöz, burada yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek, "Şu an icra ettiğimiz programa her ne kadar kutlama desek de halkımıza yönelik terör eylemleri ve güvenlik güçlerimizden gelen şehit haberleri karşısında içimiz kan ağlamaktadır. Bu anlamda yoğun üzüntü ve endişe taşıdığımızı belirterek, şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de son 10 yıldaki avukat sayısının, nüfus artışı ve ekonomik büyüme oranından yaklaşık 13 kat daha fazla arttığını dile getiren Öngöz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mesleğimizi sayısal baskı altına alan bu durum nitelik ve nicelik açısından da ciddi bir tehdit unsuru haline gelmiştir. Bunların yanında, mevcut ekonomik ve teknolojik gelişmeler nazara alınarak, AB normları çerçevesinde hukuki yardımın temel taşı olan avukatlık mesleğinin iş ve mesleki faaliyet alanlarının genişletilmesini zorunlu ve gerekli bulduğumuzu, bunun için yıllardır bekleyen avukatlık kanunu taslağının öncelikli olarak meclis gündemine getirilmesiyle daha da geç olmadan yasalaşması gerektiğini bir kez daha hatırlatırız. Yargıya güvenin artırılması, ancak savunma makamının güçlendirilmesi ve yeniden inşasıyla mümkündür."

Konuşmaların ardından baroya bağlı avukatlar, hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem