| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Gündem Yayın tarihi: 15 Aralık 2016 09:40 Güncellenme tarihi: 18 Eylül 2025 15:28

Oltan Gıda’dan iddialara cevap; Böyle bir ortağımız yoktur

Oltan Gıda ile ilgili ortaya atılan iddiaya yanıt gecikmedi

Türkiye'deki fındık üretimi ve pazarlamasıyla 1,3 milyar TL'lik ciroya ulaştıktan sonra İtalyanlara satılmasıyla dikkat çeken Oltan Gıda'ya FETÖ operasyonu düzenlendiği iddiası yankı buldu.

Çıkan haberlere göre Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturmasında Düzce Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Ekipleri'nce şirketin eski sahibi olduğu ilerisi sürülen M.A. gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre gözaltına alınan M.A.’nın Oltan Gıda’ya fındık verdiği sadece hissedarı olduğu ifade edildi.

Oltan Gıda’dan yapılan yazılı açıklamada, “Böyle bir ortağımız yoktur. Sadece firmamızla iş yapan bir firmanın ortağının şahsıyla alakalı bir durumdur” denildi.

Operasyonda M.A.'nın evinde yapılan aramalarda bilgisayar, bilgi depolama aygıtlarına ve örgütsel dokümanlara el konulurken, iş adamı M.A. ifadesi alınmak üzere Düzce Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

FETÖ'yle yakın teması bulunduğu öne sürülen M.A’nın, FETÖ'nün işadamlarının çatı kuruluşu olan TUSKON'un önemli üyelerinden biri olduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!