Ölen eşinin yerine geçti Saray'a bile davet edildi! Denizli haber

Yaptıkları işin ağır olmasından dolayı fabrika kısmında genelde erkeklerin çalıştığını ancak diğer kısımlarda kadın istihdamına önem verdiğini söyleyen Denizlili Remziye Güvenç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart Kadınlar Günü'nde kendisini küll

Ölen eşinin yerine geçti Saray'a bile davet edildi! Denizli haber

Yaptıkları işin ağır olmasından dolayı fabrika kısmında genelde erkeklerin çalıştığını ancak diğer kısımlarda kadın istihdamına önem verdiğini söyleyen Denizlili Remziye Güvenç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart Kadınlar Günü'nde kendisini külliyeye davet ettiğini kaydetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KÜLLİYEYE DAVET ETTİ

Kadın girişimci ve iş kadını olan Remziye Güvenç, eşi Ali Güvenç'in 2003 yılında vefat etmesinin ardından tekstil terbiye ve boya fabrikasının başına geçti. Denizli'nin Gümüşler Mahallesi'nde 10 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren Güvenç Tekstil Boya'nın başında bulunan iş kadını Remziye Güvenç, gösterdiği başarı ile adından söz ettiriyor. Kadın başına Denizli'deki birçok tekstil fabrikasıyla çalışan Güvenç Boya'da görevi devralan ve çalışmalarını her geçen gün başarıyla devam ettiren Remziye Güvenç, şu anda 200 kişinin istihdam edildiği boya terbiye fabrikasını yönetiyor. İşin zor olmasından dolayı erkeklerin yoğun olarak çalıştığı fabrikanın diğer kısımlarında ise kadınlar istihdam ediliyor. 20 kadının yanında çalıştığı Remziye Güvenç, başarılı iş kadın olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından külliyeye davet edildi.

"KADINLARIMIZ İŞ HAYATINDA CESUR OLMALI"

Eşinin 13 yıl önceki vefatının ardından şirketin başına geçtiğini belirten Remziye Güvenç, "Kadın olmanın zorlukları iş dünyasında da elbette oluyor. Ama kadınlar cesur olduğu sürece, cesaretli olduğu sürece, risk almaktan korkmadıkları sürece birçok şeyi başarabilirler. Kadınlarımız zorluklar karşısında hemen yılmasınlar. Ben bu sayede buralara geldim. Kadınlarımızın da başaramayacakları hiçbir şey yok. Yeter ki inançlı ve kararlı olsunlar. Ben de eşimin vefatının ardından şartların zorlamasıyla kendimi işlerin ortasında buldum" dedi.

"FABRİKAMIZI 5 BİN METREKARELİK ALANDAN 10 BİN METREKARELİK ALANA ÇIKARDIK"

Daha önceki yıllara göre atılım içinde olduklarını ifade eden Güvenç, "Eşimin vefat ettiği zamanlarda 5 bin metrekarelik alanda genelde iç piyasaya çalışıyorduk. 2013 yılından itibaren ise yeni binamızda son teknoloji makinelerimizle hizmet vermeye başladık. Şu anda 10 bin metrekarelik alanda çalışmalarımız sürüyor. Yüzde 90 ihracata yönelik, Avrupa standartlarında tekstil sektörüne hizmet veriyoruz. İç giyim, havlu, bornoz gibi tüm ürünlerin hammaddesi burada boya ve terbiye işlemi görüyor. Boya ve terbiye işlemi görmeyen hiçbir tekstil ürünü piyasaya çıkmaz" ifadelerini kaydetti.

"KADINLARIMIZDA EKONOMİK ÖZGÜRLÜK AİLE KURUMUNA ZARAR VERMEMELİ"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili mesaj da veren Güvenç şunları söyledi: "Kadınlarımız üretmeli ve kazanmalıdır. Ekonomik özgürlük aile kurumuna zarar vermediği sürece çok güzel bir şeydir. Kadınlar mutlaka çalışmalı ancak asla aile kurumuna zarar vermemelidir. Kadınlarımız çalışırken de çocuklarına anne eşlerine koca olabilmelidir."

İş kadını Remziye Güvenç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart Kadınlar Günü'nde kendisini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet ettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem