Okyanustaki dev uyuşturucu operasyonun Türkiye bağlantısı çökertildi

Atlantik Okyanusu'nda 10 ton kokainle yakalanan gemiye yönelik başlatılan soruşturmada, İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlarla 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Okyanustaki dev uyuşturucu operasyonun Türkiye bağlantısı çökertildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İspanya açıklarında gerçekleştirilen dev uyuşturucu operasyonunun ardından düğmeye bastı. 7 Ocak 2026 tarihinde Kanarya Adaları yakınlarındaki uluslararası sularda "UNITED S" isimli gemiye düzenlenen operasyonda ele geçirilen 10 ton kokainle ilgili Türkiye bağlantıları mercek altına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturma neticesinde, şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi.

6 İlde 19 Adrese Eş Zamanlı Baskın

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; İstanbul, Mersin, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Hatay illerinde toplam 19 ayrı adrese operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda Çetin G., Engin Ç., Mesut Y., Ahmad A., Semra A., Mehmet Bülent A. ve Fares D. isimli şahıslar gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler hakkında "suç örgütü kurmak", "uyuşturucu ticareti yapmak" ve "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak" suçlarından yasal işlem başlatıldı.

4 Türk Mürettebat İspanya'da Tutuklu

Operasyonun uluslararası ayağına ilişkin detaylar da netleşti. UNITED S isimli gemide görev yapan mürettebattan 4'ü Türk vatandaşı olmak üzere toplam 13 kişinin yakalandığı öğrenildi. İspanya'da tutuklu bulunan Türk mürettebatın isimlerinin Kubilay Y., Ali Osman A., Remzi K. ve Atanur A. olduğu açıklandı. Öte yandan, soruşturma kapsamında firari durumda olan 3 şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkarılarak kırmızı bülten süreci başlatıldı.

okyanustaki-dev-uyusturucu-operasyonun-turkiye-baglantisi-cokertildi

Mal Varlıklarına El Konuldu

Soruşturma dosyasında, uyuşturucudan elde edildiği değerlendirilen kazançlara yönelik de önemli bir adım atıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla, şüphelilere ait tüm taşınır ve taşınmaz mallara, şirket hisselerine, banka hesaplarına ve kripto varlıklarına el konuldu. Bu karar, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından da onaylanarak yürürlüğe girdi.

Bakan Yerlikaya'dan Operasyon Açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Uluslararası sularda seyir halindeyken bir gemiye İspanya güvenlik birimlerince düzenlenen operasyonda aralarında 4 Türk, 1 Sırp, 1 Macar ve 7 Hint uyruklu olmak üzere toplam 13 mürettebat gözaltına alınmış, 10 Ton Kokain ele geçirilmişti. Söz konusu operasyonla bağlantılı olduğundan şüphelenilen şahısların yakalanmasına yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde devam eden çalışmalar sonucu; İstanbul merkezli Mersin, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Hatay’da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 7 şüpheliyi yakaladık. İstanbul Emniyet Müdürümüzü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Kahraman Polislerimizi ve emeği geçenleri tebrik ediyorum."

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.