Okullara verilen ara uzatıldı

Son Dakika

Okullara verilen ara uzatıldı

Türkiye'nin Eğitim ve Sağlık Bakanlarından Kritik Koronavirüs Açıklamaları

Türkiye'nin Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilkent Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundular.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Çocukların Sağlığı Öncelikli

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, toplantıda yaptığı konuşmada, pedagojik perspektiften yaklaşıldığını ve çocukların sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurguladı. Selçuk, eğitimdeki kayıpları telafi etmek için hazırlıklı olduklarını, sınavlar ve eğitsel ihtiyaçlar konusunda her türlü senaryoya hazır olduklarını ifade etti. Eğitim sürecinin 30 Nisan'a kadar evde devam edeceğini ve bu süre zarfında ücretli öğretmenlerin haklarının korunacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Koca: Mücadele Her Birimize Bağlı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, koronavirüse karşı mücadelenin her bireyin sorumluluğunda olduğunu dile getirdi. Koca, test yapılması gereken durumlar ve algoritma üzerindeki değişiklikler hakkında bilgi verdi. Ayrıca, özel hastanelerde yapılan testlerin ücretsiz olması gerektiğini, bununla ilgili sıkı denetimlerin sürdüğünü aktardı.

Üniversite ve Lise Sınavlarına YÖK ve ÖSYM Karar Verecek

Bakan Selçuk, üniversiteye ve liselere giriş sınavlarının ertelenip ertelenmeyeceği konusunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve ÖSYM'nin karar vereceğini söyledi. Bakan, öğrencilerin psikolojisini göz önünde bulundurarak sınavların zamanında yapılmasının önemli olduğunu belirtti.

Meslek Liseleri Üretimde Ön Planda

Eğitim Bakanı, meslek liselerinin cerrahi maskeler ve tek kullanımlık elbiseler ürettiğini, hatta solunum cihazı üretimi için de Ar-Ge çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Bu açıklamalar, koronavirüsle mücadelede eğitim ve sağlık sektörlerinde Türkiye'nin aldığı önlemleri ve planlamaları gözler önüne seriyor. Bakanlar, devam eden pandemi sürecinde alınacak tedbirler ve eğitimdeki adaptasyon sürecine dair önemli bilgiler paylaştılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem