Öğretmenlere Müjde!

Öğretmenlere KPSS şartı kalkıyor "Torba kanun tasarısı" TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek, yasalaştı.  Kamuoyunda 'Torba Yasa' diye bilinen tasarı TBMM'de kabul edildi. Yeni yasada öğretmenlik için yeni düzenlemeler yer aldı. Daha önce ÖSYM tarafından

Öğretmenlere Müjde!
Öğretmenlere KPSS şartı kalkıyor "Torba kanun tasarısı" TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek, yasalaştı.  Kamuoyunda 'Torba Yasa' diye bilinen tasarı TBMM'de kabul edildi. Yeni yasada öğretmenlik için yeni düzenlemeler yer aldı. Daha önce ÖSYM tarafından yapılan KPSS'de başarı kriterine göre yapılan öğretmenlik atamalarında değişikliğe gidildi.
 
MEB TARAFINDAN YAZILI VEYA SÖZLÜ SINAV
 
Buna göre aday öğretmenliğe atanabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanı sıra ÖSYM'nin yapacağı sınavda başarılı olma şartı kaldırılıyor. Böylece aday öğretmenliğe atanma sınavını Milli Eğitim Bakanlığı yapacak. Aday öğretmenler, bir yıl sonunda hem yazılı hem sözlü sınava değil, yazılı veya sözlü sınava tabi tutulacak.
 
Öğretmenlerin hizmet sürelerine, isteğe bağlı il içi veya il dışı yer değiştirmelerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenecek. 
 
36 BİN ATAMA
 
35 bini öğretmen, bini de Milli Eğitim Bakanlığı'nın diğer hizmet sınıfı kadrolarına olmak üzere, 31 Aralık 2014 tarihine kadar 36 bin atama yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler