Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan;  Cumhurbaşkanına verilen söz gerçekçi

"Şu anda Trabzon’da 25 bin işsiz iş bulur. Yeterki iş veren istesin biz prim ve vergisini veririz"

Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan;  Cumhurbaşkanına verilen söz gerçekçi
Haber61/Haber Servisi

Milli Seferberlik programı uygulamasına geçerek iş verenlerle iş arayanları bir araya getirme konusunda ve yatırımdan teşviklerin yararlanması için il il dolaşan SGK heyeti Trabzon’da programın içeriğini anlattılar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan’a Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun diyaloğu hatırlatılarak, “25 bin işsiz şu anda istenilse istihdam edilir mi?” “TTSO Başkanı Suat beyin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği söz gerçekçi mi?” soruları soruldu.

Yıldırımhan bu sorulara,” Gerçekçi bir rakam. Daha fazlası bile olur. Biz zaten işçinin primini ve vergisini veriyoruz. Bugüne kadar iş verenler  hep bunu istiyordu. Bu rahatlık sağlandı. Şu anda İŞKUR bunun fazlasını karşılama potansiyeline sahip. Trabzon bu seferberlikte en önde olmalıdır ciddi bir imkan sağlıyoruz” dedi.

Milli Seferberlik programı uygulamasına geçerek iş verenlerle iş arayanları bir araya getirme konusunda ve yatırımdan teşviklerin yararlanması için il il dolaşan SGK heyeti Trabzon’da programın içeriğini anlattılar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, SGK Trabzon İl Müdürlüğü’nde basın açıklaması yaparak Milli Seferberlik Programı ile ilgili detay bilgiler verdi.


Mazhar Yıldırımhan şunları söyledi;
Sayın Cumhurbaşkanımız her alanda milli seferberlik çağrısı yaptı. SGK olarak sayın Bakanımız da bu çağrıya uyarak çalışma hayatında ‘milli seferberlik’ programını Konya’dan ilan etti. 

Bakanlık bürokrasisi olarak bütün illerimizi ziyarete başladık. Bu ziyaretler çerçevesinde bizim ekibimiz Trabzon’da…
Bu çalışmaların temel amacı Türkiye’deki istihdamı artırmak, iş verenlerle iş arayanları bir araya getirmek ve Türkiye’nin en önemli sorunu olan işsizliğin üstesinden gelebilmektir.

Bu seferberlik kapsamında heyetlerimiz 13 ilimizi ziyaret ediyorlar. Bu hafta sonu itibariyle 60 il tamamlanmış oluyor. Hedefimiz 81 ili ziyaret etmektir.

İŞ BEĞENMEMEZLİK CİDDİ SORUN

En önemli sorunlardan biri vasıfsızlıktır. İş kur’a 1000 kişi müracat etse iş önerme imkanımız var ama insanlarımız çoğu kez iş beğenmemezlik yüzünden işsiz kaldıklarını ifade ediyorlar. Vasfı olmayan bir kişinin kendisine önerilen bir işi kabul etmesi gerekir. Maalesef Türkiye genelin iş beğenmemezlik ciddi bir sorun. 

PRİM VE VERGİ TEŞVİĞİ HANGİ TARİHTE GEÇERLİ?
 
* 1,5 milyon işsizin iş bulacağı bir teşvik paketi hazırladık.

* Biz eleman alacağız ama sigorta primi ve vergileri devlet tarafından karşılansın deniyordu. Sigorta prim ve vergileri tamamen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşkur tarafından karşılanacak. 
31 Aralık tarihinden itibaren işe alınanları bu teşvikten yararlandırıyor. 

* İşsizlik baskısını ortadan hep birlikte kaldıracağız. 

1,5 milyon kişiye istihdam sağlayacağız.
Parasal karşılığı 14 milyar liradır. 
12,5 milyarı İşkur tarafından karşılanıyor.
1,5 milyara yakın kısmı vergilerden kaynaklandığı çin maliye tarafından karşılanyıor.
500 bin kişi iş başı eğitimden yararlanacak.
3 ay iş eyrine girecek 3 ay süreyle asgari ücreti 1400 civarında ücreti işkurla karşılanacka. 3 ayın sonunda artı istihdama kaydırlacak.
773 lirası karşılanacak.

* Toplum yararına projeden Trabzon’da önümüzdeki yıl 3 bin 500 kişi istihdam edecektir.

O DİYALOG NASIL OLMUŞTU?

Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’na, “Siz ne kadar işçi alacaksınız?” diye sordu. Başkan Hacısalihoğlu da , “10 bin” diyerek cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan buna karşılık, “Yetmez başkan 25 bin yap” diyerek cevap verdi. Başkan Hacısalihoğlu da, “Tamam” cevabını verdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler