Muharrem İnce’den o isme sert tepki

Muharrem İnce katıldığı bir tv programında önemli açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce’den o isme sert tepki

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce katıldığı tv programında önemli açıklamalarda bulundu. 


İnce, Genel Kurmay Başkanı Hulisi Akar’ın Abdullah Gül’ü ziyaret etmesi ile ilgili sorulan bir soru üzerine seçildiğinde “o yapıdaki insanlarla çalışmam mümkün değil” dedi. 

Muharrem İnce “Ülkeyi, siyasallaşmış bir din, eğitim, siyasallaşmış bir ordu ve siyasallaşmış bir ekonomi yönetiyor. Ordu da öyle ne işi var Genelkurmay başkanının Abdullah Gül’ün evinin bahçesinde. Kimsin sen, nesin? Ne zannediyorsun kendini. Sök apoletlerini tak kravatını, çık karşımıza. Türkiye’nin durumunu düşünebiliyor musunuz? Her şey siyasallaşmış durumda. Geçici süreli çalışırım. O yapıdaki insanlarla çalışmam mümkün değil benim” dedi.

Öte yandan Muharrem ince ihalelerle ilgili sorulan bir soru üzerine ise “ihalelerini alanlar hiçbir şeye güvenmesin. Hepsini gözden geçireceğim ve iptal edeceğim” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN KARŞISINA ÇIKMAM

Muharrem İnce seçimi kazanamaması durumunda CHP Genel Başkanlığına yeniden aday olup olmayacağı ile ilgili soruya "Ola ki 24 Haziran'da kazanamadım Kılıçdaroğlu'nun karşısına asla aday olmam. Ben vefalı bir insanımdır. Kendisiyle asla bir yarışa çıkmam. Benden daha iyi bir cumhurbaşkanı adayı bulursak onu da desteklerim" şeklinde cevap verdi.  

KÜRT SORUNU İÇİN CESUR ADAMLARA İHTİYAÇ VAR

Kürt sorununu çözmek için ilerici, çağdaş ve cesur adamlara ihtiyaç var. Türkiye'nin en gerici partisinden en ilerici adımı bekliyorsunuz. Demokrasiyi araç olarak gören birinden demokrasi için adım bekliyoruz. Burası yanlış. Kürt sorunu kültürel, ekonomik ve siyasal bir sorundur. En önemlisi siyasi ahlak sorunudur. İnsanları yıllarca kandırdılar. Orada başka burada başka konuştular. Bu çözüm milletin gözünün önünde olmalı.

EĞİTİMDE SİYASAL UZLAŞMA GEREK

200 bin öğretmen emekli olacak. Sabahçı-öğlenci ve birlikte olan sınıflar ayrılacak. Böylece eğitimin niteliği değişecek. AK Parti döneminde bütçeyi artırdılar ama kalite artmadı. Nasıl başlayacağız eğitime? 20 yılda 10 bakan, 5 sınav değişti. Bir yıl uzlaşma bekliyorum. Bir yıl eğitimi tartışacağız. Eğitimde siyasal uzlaşma olmadan çözemeyiz. Her yıl palavradan reform yapmaktansa siyasal uzlaşmayı yapacağız.

İNCİRLİK'İ KAPATIRIZ

Muharrem İnce ABD Gülen’i vermezse İncirlik’i kapatırız dedi. İnce açıklamasında “Fetullah Gülen’i iade et, etmiyorum derse İncirlik’teki askerler 24 Aralık Noel Bayramı için ailelerinin yanına göndeririz. Eğer iade etmezlerse kapatırız.” dedi.

ERDOĞAN EMEKLİLİĞE HAZIRLANAN BİR SİYASETÇİ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener için “başarılı bir siyasetçi” ifadelerini kullanan İnce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için “Başarısız bir siyasetçi”, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için “Espirili bir siyasetçi” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek için “yorum yok” ifadelerini kullanan Muharrem İnce son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ise “emekliliğe hazırlanan bir siyasetçi” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem