MKE Müdürüne casusluk suçlaması

Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü yeni proje olarak üretilmeye başlanan milli piyade tüfeğinin bilgilerini satarken suçüstü yakalanarak tutuklandı. "Devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik" suçundan An

MKE Müdürüne casusluk suçlaması

Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü yeni proje olarak üretilmeye başlanan milli piyade tüfeğinin bilgilerini satarken suçüstü yakalanarak tutuklandı.

"Devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik" suçundan Ankara'da yakalanan Mustafa Tanrıverdi, savcıya ifade verdiği ve edinilen bilgiye göre Milli Piyade Tüfeği MPT 76'nın bilgilerini ABD'deki bir şirkete 200-300 bin dolar karşılığı satmakla suçlandığı ileri sürüldü.

MPT-76 VE ÖZELLİKLERİ

MPT 76 (Mehmetçik Piyade Tüfeği) türk tasarımcıların tasarlayarak patentini aldıkları emniyet sitemi ile üretilmiştir. 2014 yılında 200 adet pilot üretimle başlatılan proje sonunda ilk üretim yapıldı ve  200 adet MPT76 Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi.
 
Türkiye’nin milli imkanlarla tasarlanarak üretilen ilk piyade tüfeği -40°C soğuk ve +60°C sıcak ortamlarda, çamurlu, tozlu iken arazi çalışma testleri ile beraber toplam 42 ayrı teknik testte üstün başarı sağlayan MPT-76’da emniyet mandalı, kurma mandalı ve şarjör mandalı diğer silahlardan farklı olarak her iki tarafta da yer alıyor. Sessiz kurma özelliği olan silah birliklere dağıtılmaya devam ediyor.
 
Milli Piyade tüfeği Türkiye'de ve Azerbaycan'da kullanılıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem