MİT'te o uygulama hayata geçti

Son yayınlanan KHK ile Milli İstihbarat Teşkilatı, Cumhurbaşkanlığı'na bağlanmıştı.

MİT'te o uygulama hayata geçti

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayımlanan son KHK ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Cumhurbaşkanı'na bağlanması uygulaması faaliyete geçti.


CUMHURBAŞKANLIĞI İBARESİ EKLENDİ

MİT'in Ankara Yenimahalle'de bulunan merkez binasının girişinde yer alan "T.C. Başbakanlık MİT Müsteşarlığı" ibaresi "T.C. Cumhurbaşkanlığı MİT Müsteşarlığı" olarak değiştirildi. 

MİT'te o uygulama hayata geçti

SON KHK İLE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 15 Ağustos'ta toplanan Bakanlar Kurulunca, Anayasa'nın 121'inci maddesi ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 4'üncü maddesine göre alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan 694 sayılı KHK'da yapılan düzenlemeyle birlikte, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 3'üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Başbakana" ibaresi "Cumhurbaşkanına" şeklinde değiştirildi, aynı maddenin dördüncü fıkrasında yer alan "merkez ve taşra" ibaresi yürürlükten kaldırıldı. Bu madde ile başbakana bağlı olarak kurulan MİT, Cumhurbaşkanına bağlandı.
 

Yine aynı kanunun 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan "Milli Güvenlik Kurulu ve Başbakana" ibaresi, "Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Güvenlik Kuruluna" şeklinde, ikinci fıkrasında yer alan "Başbakanca" ibaresi "Cumhurbaşkanınca" şeklinde değiştirildi. Aynı maddenin birinci fıkrasının (h) bendine "konularda" ibaresinden sonra gelmek üzere, "Cumhurbaşkanınca veya" ibaresi eklendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem