Minik Arza’nın Arda’dan son isteği

Enzim eksikliği hastası 3 yaşındaki Azra Cunduz'un tişörtünü giyerek dünyaya mesaj veren Türk Milli Takımı ve Barcelona'nın yıldız futbolcusu Arda Turan, Mehmet-Derya Cunduz çiftini sevince boğdu. Cunduz ailesi, Arda'nın Barcelona'da takım arkadaşı Lionel

Minik Arza’nın Arda’dan son isteği

Enzim eksikliği hastası 3 yaşındaki Azra Cunduz'un tişörtünü giyerek dünyaya mesaj veren Türk Milli Takımı ve Barcelona'nın yıldız futbolcusu Arda Turan, Mehmet-Derya Cunduz çiftini sevince boğdu. Cunduz ailesi, Arda'nın Barcelona'da takım arkadaşı Lionel Messi ile de mesaj vermesini bekliyor.

Euro 2016 hazırlıkları kapsamında Antalya'da kamp yapan A Milli Futbol Takımı'nda, Barcelonalı yıldız futbolcu Arda Turan, önemli bir sosyal çalışmaya imza attı. Arda Turan, tedavisi bulunmayan ve ölümü bekleyen Tay-Sachs (enzim eksikliği) hastası 3 yaşındaki Azra Cunduz'un hastalığına dikkat çekmek amacıyla antrenmana minik çocuğun fotoğrafının yer aldığı tişörtle çıkmıştı.

Kızının hastalığının tedavisini bulmaya çalışan baba Mehmet Cunduz, bir taraftan hastalığa dikkat çekmek için çalışıyor. Tüm varlığını kızının tedavisi için harcamasına rağmen sonuç alamayan baba Cunduz, Azra'nın büyümesini korku ile izliyor. Kızının büyüdükçe ölüme biraz daha yaklaştığını anlayan Mehmet Cunduz, diğer Tay-Sachs hastası çocuklara umut olabilmek için çalışıyor. Mehmet Cunduz, bu kapsamda A Milli Futbol Takımı'nın yıldız futbolcusu Arda Turan'a ulaşarak kızının hastalığı hakkında bilgi verdi.

"ARDA'YA ÖVGÜ"

Cunduz, anlattıklarından sonra Arda'nın çok üzüldüğü dile getirerek, "Arda, hastalığa dikkat çekmek için elinden geleni yapacağını söyledi ve antrenmana Azran'ın fotoğrafı ve hastalığının isminin yer aldığı tişörtle çıktı. Arda'nın bu davranışı ile Azra'nın hastalığı hakkında tüm spor dünyası ve Türkiye'nin haberi oldu. Arda bizi ve Azra'yı çok sevindirdi. Çok iyi niyetli, samimi ve içtendi. Hakkını ödeyemeyiz, ömür boyu kendisine duacıyız" dedi.

"MESSİ'DE GİYSİN"

Baba Mehmet Cunduz, Arda'nın örnek bir sporcu olduğunu belirterek, "Arda'nın, Azra'nın tişörtünü yanında Barcelona'ya götürdüğünü biliyoruz. Umarım orada da bir antrenmanında Arjantinli yıldız takım arkadaşı Lionel Messi ile birlikte Azra'nın tişörtünü giyer. Özellikle Arda'nın hafta sonu Real Madrid'le oynayacakları derbide, ısınmaya Azra'nın tişörtü ile çıkması hem bizi hem Azra'yı çok mutlu eder. Umarım bu hayalimiz bir gün gerçek olur" diye konuştu.

Cunduz, Arda'nın Türkiye'ye geldiğinde Azra'yı evinde ziyaret etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler