Milyonların gözü bu toplantıda!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK), Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın başkanlığında yapılan toplantıya, işçi ve işveren temsilcileri ile komisyonun diğer üyeleri katıldı.Toplantıda, Kalkınma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye İ

Milyonların gözü bu toplantıda!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK), Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın başkanlığında yapılan toplantıya, işçi ve işveren temsilcileri ile komisyonun diğer üyeleri katıldı.

Toplantıda, Kalkınma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) gelen veriler ele alınacak.

Mevcut asgari ücret 891 lira

İşçi ve işveren temsilcilerinin 2013'ün Aralık ayındaki çetin pazarlığının ardından, 2014'te asgari ücretin ilk 6 ayda yüzde 5, ikinci 6 ayda ise yüzde 6 arttırılması kararlaştırılmıştı.

Halen bir işçi için brüt bin 134 lira, net 891 lira 3 kuruş olarak uygulanan asgari ücret, kapıcılar için brüt bin 134 lira, net 963 lira 90 kuruş düzeyinde.

Asgari ücretten normal çalışanlar için 242 lira 97 kuruş, kapıcılar için ise 170 lira 10 kuruş kesinti yapılırken, asgari ücretin işverene toplam maliyeti bin 332 lira 45 kuruşu buluyor.

Hükümet, 2015 yılı programında, asgari ücrette bu yılın ilk ve ikinci 6 ayı için yüzde 3'er artış planlandığına yer vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler