Milyonları ilgilendiren tasarı meclisten geçti

Meclis Genel Kurulu'nda Torba Kanun'un 16 maddelik kısmı kabul edildi.   Kabul edilen maddeler arsında, zorunlu trafik sigortası, 15 bin polis ataması, 65 yaş aylıkları, Kanal İstanbul projesi, terörizm finansı suçuyla mücadele düzenlemeleri ve 25 yaşa ka

Milyonları ilgilendiren tasarı meclisten geçti
Meclis Genel Kurulu'nda Torba Kanun'un 16 maddelik kısmı kabul edildi.
 
Kabul edilen maddeler arsında, zorunlu trafik sigortası, 15 bin polis ataması, 65 yaş aylıkları, Kanal İstanbul projesi, terörizm finansı suçuyla mücadele düzenlemeleri ve 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin temizlenmesi gibi maddeler yer alıyordu.
 
Maddelerin kabulüyle birlikte, trafik sigortası için önemli düzeyde düzenleme gerçekleşiyor. Hasar gören, zorunlu mali sorumluluk sigortası için ilk olarak sigorta kurumuna başvuruda bulunulacak. Başvuru tarihinden sonraki 15 gün içerisinde, başvurulan kurumun cevap vermemesi ya da talebi karşılamaması durumunda mağdur olan, dava açabilecek ya da tahkime gidebilecek.  
 
Milyonlarca araç sahibini kapsayan zorunlu trafik sigortasında yüksek fiyatlar da bitirilecek. İlk etapta bu fiyatların yüzde 20 oranında düşeceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem