Milyonları ilgilendiren haber: 2 Bin TL olacak

Asgari ücretin artması sonrasında yapılan düzenleme ile işsizlik maaşında da bir artış oldu. Şimdi ise işsizlik maaşının süresinin uzatılması gündeme gelirken bu konu ile ile ilgili çalışmalar sürüyor.   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ge

Milyonları ilgilendiren haber: 2 Bin TL olacak
Asgari ücretin artması sonrasında yapılan düzenleme ile işsizlik maaşında da bir artış oldu. Şimdi ise işsizlik maaşının süresinin uzatılması gündeme gelirken bu konu ile ile ilgili çalışmalar sürüyor.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz yıl yaklaşık 590 bin kişinin işsizlik maaşı almaya hak kazandığını bu kişilere 2 Milyar 192 Milyon TL ödeme yapıldığını belirtti.
 
Bakan Soylu’nun açıkladığı rakamlara göre 2002 ile 2015 yılları arasında 1 Milyon 249 bin 675 kadın ve 3 Milyon 83 bin 488 erkek olmak üzere 4 milyon 333 Bin 163 kişinin işsizlik maaşı almaya hak kazandığı ve 6 milyar 592 110 Bin TL fon giderinden 2 milyar 365 Bin TL’sinin işsizlik ödeneği gideri olarak bu kişilere ödendiği belirtildi.
 
Öte yandan işsizlik maaşının 1300 TL olması sonrasında işsizlik maaşında da artış meydana geldi. En düşük işsizlik maaşı 658 TL ve en yüksek işsizlik maaşı da 1317 TL olacak. Bu ödenek alınan brüt ücretin yüzde 40’ı kadar olurken asgari ücret üzerinde maaş alanlarda ise yüzde 80’i geçemiyor. Maaş ödemesinin 10 ay olan sınırının yukarı çekilmesi ve en fazla işsizlik maaşının da 2 Bin TL’ye yükseltilmesi için çalışmalar sürüyor. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem